Ljungströms program sänds på nytt

Av: Frida Söderlund

Publicerad:
Olle Ljungström i ”Så mycket bättre”
Foto: VIKTOR JOHANSSON
Olle Ljungström i ”Så mycket bättre”

NÖJE

TV4 rensar i tablån för att hedra Olle Ljungström.

I kväll sänds artistens ”Så mycket bättre”–avsnitt igen.

– Han gjorde ett starkt intryck på alla. Han var en fantastiskt rolig och härlig människa, säger Martin Nygren, exekutiv producent för programmet.

Olle Ljungström blev folkkär efter sin medverkan i TV4:s ”Så mycket bättre” 2012.

Nu hyllar kanalen artisten, som dog i sitt hem natten till onsdag, genom att visa hans ”Så mycket bättre”–avsnitt igen.

– Det är vårt sätt att hedra en stor konstnär och musiker. Att kunna reprisera den episoden redan i kväll känns bra, säger Martin Nygren, exekutiv producent för programmet.

– Det är otroligt sorgligt det här, man känner en bestörtning. Olle gjorde verkligen ett starkt intryck på alla oss som var involverade i produktionen. Han var en fantastiskt rolig och härlig människa.

”Skör redan då”

Hur minns du arbetet med honom där på Gotland?

– Just säsong tre minns jag som en av de absolut roligaste, det måste jag få säga. Olle var en starkt bidragande orsak till det, det kan alla vi skriva under på. Både vi i produktionen så väl som redaktionen och de andra artisterna. Han var fantastiskt rolig att jobba med, även om han var ganska skör redan då.

I kväll klockan 22:15 sänds Olles program igen.

– Jag tror han blev folkkär just för att han hade en låtskatt som är så otroligt stark, som alla inte tagit till sig innan av någon anledning. Vi kände redan från början att det var värt att lyfta fram för en bredare publik, säger Martin Nygren.

– Och det fungerade bra. Han var... det är fint att få vara med om en riktig konstnär på något sätt. Han banade väg för att folk i programmet inte behöver vara breda och folkkära, de kan vara smalare och skörare också.

Publicerad: