Astrid S

Astrid S aktuell med ny musik: ”Jag skriver utifrån mitt liv”

Av: 

Mathilde Albinsson

NÖJE

Astrid S är en av Norges största popexporter.

Men sex år efter genombrottet har det ännu inte blivit något debutalbum – förrän nu.

– Jag skriver utifrån mitt liv, mina känslor och vad jag tänker på, säger hon till Nöjesbladet.

Astrid S, 22, slog igenom i norska ”Idol” som 16-åring. I dag har hon fler än en halv miljard lyssningar på Spotify och är därmed en av Norges största popexporter. Hennes hitkatalog innehåller låtar som bland andra ”Think before I talk”, ”Hurts so good” och ”Such a boy”.

Men något debutalbum har det ännu inte blivit. Förrän nu. För första gången arbetar Astrid S med att ge ut en egen skiva. Men arbetet tar tid – och vad fansen kan förvänta sig av det nya materialet har hon inte helt bestämt än.

– Det är svårt att säga, för det vet jag inte själv. Jag har skrivit hela året och har många låtar, men vi får se vad som blir ett album och vad som ges ut och inte, säger hon när Nöjesbladet möter henne efter den åttonde fredagsfinalen av ”Idol”.

Jobbar du utifrån ett visst tema?

– Egentligen inte, men jag skriver utifrån mitt liv, mina känslor och vad jag tänker på.

Vad tänker du på just nu då?

– Just nu tänker jag bara att det är så himla roligt att vara här och jag är tacksam för att jag fick komma, säger Astrid S och syftar på inhoppet i svenska ”Idol”.

Hon blir nostalgisk av att vara tillbaka i en ”Idol”-studio. Astrid S kallades in tillsammans med flera andra etablerade artister att sjunga duetter med idolerna. Den norska stjärnan parades ihop med Sebastian.

På tv-skärmarna rullade förinspelade intervjuer med Sebastian där han fnissande berättade att han blivit riktigt förtjust i Astrid S. Det slog gnistor om paret på scenen, som matchade varandra med accentfärger i neongult. Astrid S skrattar lite generat, när Sebastians känsloutspel kommer på tal.

”Jag är ingen stor drömmare”

– Han är superperfektionist. Jag är inte så superperfektionist. Jag tror det var bra att jag kunde lära mig lite av honom, att ge tio procent extra. Han kunde också lära sig av mig att slappna av och att allt inte behöver vara perfekt. Vi kompletterade varandra väldigt bra, säger hon och lägger till:

– Jag hoppas vi håller kontakten.

Den första singeln från det kommande albumet, ”Emotion”, släpptes i dagarna. Trots sin egen avsaknad på perfektionism á la Idol-Sebastian, har hon jobbat på låten i nästan två år. För Metro förklarar hon att det beror på att många i teamet blev kära i låten.

– Vi provade att ändra varenda grej i den. Ny sång, nytt tempo, in och ut med en massa instrument, ny mix, ny text... men det roliga är att det ändå slutade med att vi gav ut låten i stort sett som den var från början på demon. Men nu vet jag i alla fall att vi provade på allt för att låten skulle bli så bra som möjligt, säger hon till tidningen.

Musikvideon till låten spelades in på Island och är inspirerad av den psykologiska thrillern ”Black swan”. I videon gestaltar Astrid S hur hon försöka fly från ett destruktivt förhållande med sig själv.

Var är Astrid S om fem år?

– Jag är så dålig på sånt, jag är liksom inte en stor drömmare. Kanske har jag äntligen gett ut ett album då, säger hon med ett skratt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Cervera

Publisert:

LÄS VIDARE

Danny om Molly: ”Älskar varandra”

ÄMNEN I ARTIKELN

Astrid S

Idol