P3 Guld

Sandro Cavazza trippelt nominerad till P3 Guld: ”Helt otroligt”

Lista: Alla nominerade till P3 Guld

Av: 

Mathilde Albinsson

NÖJE

Nu avslöjas vilka artister som är nominerade till P3 Guld 2019.

Artisten Sandro Cavazza, som utöver sina egna hits även hörts på bland andra Avicii och Kygos produktioner, är nominerad i flera kategorier.

– Att man får vara nominerad till P3 Guld också, som jag tycker är ett jättefint pris där folket röstar, känns stort, säger han.

Sångaren och låtskrivaren Sandro Cavazza, 26, släppte sin debut-EP 2017. Redan innan dess hade han över 100 miljoner streams på Spotify.

Den 19 januari har han chans på prisregn på P3 Guld-galan, som äger rum för 17:e året i rad. Sandro Cavazza är trippelt nominerad – i kategorierna ”Framtidens artist” och ”Årets låt” med egna låten ”High with somebody” samt som en av flera låtskrivare till ”Mer för varandra” med Norlie & KKV & Estrad.

– Det känns helt fantastiskt och helt otroligt, säger Sandro Cavazza och fortsätter:

”Årets låt” en speciell kategori

– Det har ju ett fantastiskt år för mig. Det tog bara fart nu i somras med ”High with somebody”, egen turné och allt möjligt. Att man får vara nominerad till P3 Guld också, som jag tycker är ett jättefint pris där folket röstar, känns stort. Det är så stora kategorier också. ”Årets låt” är speciellt, eftersom jag började som låtskrivare. Kul att få bli nominerad med en låt man bara skrattade sig igenom med.

Sandro Cavazza har dessutom samarbetat med Tim ”Avicii” Berg och var med och skrev samt är rösten bakom låtarna ”Sunset Jesus” och ”Gonna love ya”. I våras belönades Aviciis superhit ”Without you” postumt med en Rockbjörnen för ”Årets svenska låt”. Sandro Cavazza, som var med att skriva låten, tog emot priset tillsammans med Tims pappa Klas Bergling från kultur- och demokratiministern Alice Bah Kuhnkes hand.

– Jag tror inte riktigt man kommer komma över det, eller någonsin göra det. Jag tror det krävs år av bearbetning. Jag kommer aldrig glömma Tim.

Nu är Sandro Cavazza aktuell med singeln ”Used to” feat Lou Elliotte, där musikvideon har spelats in under nästan ett helt år i olika europeiska städer. Videon ska illustrera ett förlorat förhållande.

”Känns som man lever ett dubbelliv”

– För att folk ska kunna känna musikvideon, så måste det kännas som att vi också haft ett liv ihop. Vi tänker att refrängerna är en flashback till hur bra det var och verserna hur dåligt det är. Vi bestämde oss för att gå all in, sågs en gång i månaden minst. Det spårade snabbt. Vi gjorde alla de där grejerna som man gör när man är ett par. Det skulle kännas som att vi haft ett liv tillsammans.

Projektet spelades in med Sandro Cavazza och Lou Elliottes partners godkännande. Men upplägget bäddade ändå för ett par märkliga situationer.

– Det finns ju vissa scener där man står tio minuter ansikte mot ansikte med en annan människa, men vi är verkligen bara goda vänner. Vi har ju respektive båda två som var fantastiska som lät oss göra det där utan några problem alls. De förstod, säger han och fortsätter med ett skratt:

– Men det känns lite konstigt när man till exempel ska fejka julafton med min familj och familjens hund. Det känns som man lever ett dubbelliv. Man får påminna sig om att det inte är på riktigt. I stunden var nog folk: ”vad är det som händer?” Men i efteråt fattar folk och konstprojektet det är.

Vinnarna i P3 Guld presenteras live i P3, SVT1 och SVT Play lördagen den 19 januari. Programleder galan gör Tina Mehrafzoon och Marcus Berggren.

ANNONS

Imorgon är det Mumindagen - fira det genom att köpa muggen ABC hos Cervera!

Extern länk från Cervera

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

”Här kommer alla floskler på en och samma gång”

ÄMNEN I ARTIKELN

P3 Guld

Sandro Cavazza