Christer Björkman

Schlagerstjärnorna hyllar Björkman – med tre dagars show

Nöjesbladet avslöjar: Här är gästartisterna i ”Christers Mellomani”

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Schlagerveteranerna showar för Christer Björkman.

När Melodifestivalgeneralen hyllas med ett tredagarsevent i Malmö sluter artisterna upp.

Charlotte Perrelli, Petra Mede, Shirley Clamp och Björn Ranelid är några av de som medverkar.

Han har blivit synonym med Melodifestivalen och i höst ställer schlagerveteranerna upp när Christer Björkman, 59, hyllas med tre dagars shower på Malmö Live konserthus.

Nöjesbladet kan nu avslöja gästartisterna som medverkar under den stora schlagershowen under parollen ”Christers mellomani”.

Med Petra Mede som konferencier kommer bland andra, Charlotte Perrelli, Sarah Dawn Finer, Oscar Zia, Anne-Lie Rydé, Brandsta City Släckers och Magnus Carlsson att framträda och sjunga sina hits.

Märklig känsla

Björkman själv har lite svårt att ta in att de tre showerna är en hyllning till honom, samtidigt som han själv ska stå på scenen.

– Ja, alltså, det var ju inte så jag tänkte på det från början. Men det är inte bara du som säger det. Det känns jättekonstigt att förhålla sig till, men också otroligt hedrande... och märkligt, säger han och skrattar.

På scene står också Shirley Clamp, Lizette Pålsson, Björn Ranelid, Ann-Christine Bärnsten och Claes-Göran Hederström på scenen.

– Det är så roligt att Claes-Göran kommer. Det var det första året jag såg, så det är ashäftigt, säger Christer Björkman.

Kär i tonårsidolen

Claes-Göran Hederström vann Melodifestivalen 1968 med låten ”Det börjar verka kärlek banne mig”.

– Det är ju nästan lite hans fel allting. Jag var 10 år tittade på det där och blev kär, det fattade jag inte då men det blev jag ju.

I Claes-Göran eller tävlingen?

– Både ock tror jag, han var så fruktansvärt snygg tyckte man som 10åring. Jag tror inte att jag har sagt det till honom, så jag får väl göra det, säger han och skrattar.

Christer Björkman toppade svensktoppen redan 1985 med låten ”Våga och vinn” men slog igenom brett för svenska folket när han vann Melodifestivalen 1992 med ”I morgon är en annan dag” som Niklas Strömstedt skrivit.

I höst hyllas han med tre olika shower på Malmö Live 10 till 12 november. Sedan tidigare är det känt att bland andra Lill Lindfors och Maia Hirasawa gör Björkman sällskap på scenen under den första av showerna tillsammans med Malmö Symfoniorkester.

– Det känns fruktansvärt coolt att det är hela symfoniorkestern som gör den första konserten. jag tror att den kommer att överraska väldigt mycket. Dessutom är ju artistsättningen spretigare än lördagen, säger Christer Björkman.

I den andra showen framträder den svenska schlagereliten och den tredje blir ett samtal mellan Christer Björkman och Niklas Strömstedt.

ANNONS

Just nu upp till 70% rabatt! Flyttrea på mode, inredning, skönhet och barnkläder.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Christer Björkman

Melodifestivalen

Shirley Clamp

Petra Mede

Björn Ranelid

Niklas Strömstedt

Anne-Lie Rydé