Prins Harrys frieri till Meghan Markle – en hyllning till Diana

avJakob Meijer

1 av 4 | Foto: AP
Prins Harry.

En miljon svenska kronor.

Så mycket kommer prins Harrys förlovningsring till Meghan Markle att gå loss på, skriver Daily star.

Men ringen har ett högre värde än så – den är nämligen även en hyllning till prinsessan Diana.

Prins Harry ska redan ha fått sin farmor, drottning Elizabeths godkännande för att gifta sig med ”Suits”-skådespelaren Meghan Markle.

Enligt källor är det bara en tidsfråga innan det är dags för förlovning, och nu kommer uppgifter om att prinsen beställt en ring.

Och det är inte vilken ring som helst.

Den kungliga juveleraren Harry Collin ska enligt källor till Daily star fått i uppdrag att ta fram en ring som kostar drygt en miljon kronor.

Och ädelstenen, en enorm smaragd, kommer från självaste prinsens mor, prinsessan Dianas privata samling. Stenen har tidigare suttit på ett av Dianas armband.

Gav bort Dianas förlovningsring

Även Harrys bror, prins William valde att hedra sin mor när han förlovade sig med Kate Middleton 2010. Då gav han Middleton Dianas gamla förlovningsring – samma ring som Harry valt att behålla som ett personligt minne efter hennes död. Harry valde dock senare att ge den till sin bror.

William och Kate Middleton hade varit ett par i två år när de förlovade sig, vilket anses vara ett minimum i det brittiska hovet.

Nu ser Harry, som varit tillsammans med Meghan Markle sedan förra sommaren, ut att bryta traditionen. Anledningen sägs vara att han så gärna vill att hans farfar prins Philip, som nyligen gick i pension – 96 år gammal, ska få uppleva förlovningen.

ARTIKELN HANDLAR OM