Camilla Läckberg: Gråter bakom stängda dörrar

NÖJE

”Jag varvar ett påklistrat och krampaktigt leende med tårar”

1 av 2 | Foto: PETER WIXTRÖM
Camilla Läckberg.

Hon lever ett liv i lyx och framgång.

Nu berättar Camilla Läckberg, 42, om succéns baksida.

”Jag varvar ett påklistrat och krampaktigt leende med tårar bakom stängda dörrar”, skriver hon.

Hon har tjänat miljoner på sina deckare om Fjällbacka och lever ett liv många drömmer om. Men framgången har en baksida.

I ett känslosamt inlägg på Instagram berättar Camilla Läckberg om de höga prestationskraven hon har på sig själv. Krav som till slut nästan knäcker henne.

”Skulle ladda batterierna här i sommar men blir liksom aldrig så. Öppet hus här som alltid precis som jag/vi vill ha det, älskade och omtyckta vänner och familj är alltid välkomna, men blir automatiskt projektledare”, skriver hon.

Är en kvinnofälla

Läckberg konstaterar att hon lider av duktig flicka-syndromet och att semestern inte blivit den vilopaus hon hoppats på.

”Jag har ju själv makten i min hand att förändra min situation, men sitter pinsamt fast i "duktig flicka" och "vara till lags"-sjukan. Och till viss del också en självpåtagen kvinnofälla, i viljan att vara superwoman som fixar allt. Med resultatet att jag varvar ett påklistrat och krampaktigt leende med tårar bakom stängda dörrar”.

Stöttas av läsarna

Samtidigt uppmanar hon sina följare att öva på att börja släppa taget för att kunna slappna av.

Hon får stort stöd från sin följare i kommentarsfältet.

”Nu är du så god o börjar tänka mer på dig själv! Säg NEJ och bjud inte ut fler gäster på ett bra tag. Utan se till att njuta själv i ditt paradis med familjen!”, skriver en av dem.

ARTIKELN HANDLAR OM