Mejla

Torbjörn Ek

Allsången: ”Ännu en fiaskosändning”

Tobbe Ek blev så arg så han stängde av tv:n – och blev tvungen att se om programmet för att kunna skriva den här krönikan

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

NÖJE

Det är dags att någon hög chef kliver in och tar ansvar för ”Allsång på Skansen”.

Det är ni skyldiga oss 1,6 miljoner som tittar – och älskar – programmet.

För som det ser ut nu så sänker SVT sitt eget flaggskepp.

Är alla höga SVT-chefer på semester hela sommaren? Eller har konkurrentkanalerna lyckats muta någon till att godkänna att sommarens stora flaggskepp fullständigt saboteras?

Jag kan inte se någon annan förklaring.

För visst kan det inte vara så att SVT:s alla VD:ar, underhållningschefer, programbeställare, programansvariga, exekutiva producenter och allt vad de kan ha för fina titlar, kollektivt har blivit blinda och döva för vad som faktiskt är ett bra producerat underhållningsprogram?

Grunden finns ju där. I tisdagens ”Allsång på Skansen” fanns alla ingredienser för att lyckas. Fantastiska Sanna Nielsen. Coola Mando Diao och Linnea Henriksson. Louise Hoffsten (med flera) i en känslosam hyllning till legendaren Björn Skifs som sitter rörd i publiken. Divan Arja Saijonmaa.

Blev så arg så jag stängde av

Och ändå blev det ännu en fiaskosändning.

Jag blev så arg så att jag stängde av tv:n och har nu varit tvungen att se om skräpet på SVT Play för att kunna skriva den här krönikan.

Inget annat program har en sådan genomslagskraft på sommaren som ”Allsång på Skansen”. Det måste SVT börja ta på allvar igen och inte låta flaggskeppet produceras med vänsterhanden och en axelryckning.

Sanna Nielsen som programledare är helt rätt. Men när hon ledde Melodifestivalen var hon ofta fem plus. Här blir hon istället farligt nära överdrivet klämkäck i brist på vettig regi och därför knappt kan få ett godkänt betyg. Det gör ont att se. Hon förtjänar bättre.

Sanna förtjänar bättre

Jag vet att Allsångsgänget var rasande efter min förra krönika, om premiärprogrammet. Det pratades och grymtades i SVT:s korridorer efter sågningen.

Men att gå runt och vara griniga gör tyvärr inte programmet bättre. Nu är det i stället dags att rannsaka er själva. Varför får ni inte programmen att lyfta? Jo, för att det saknas ett tänk om dramaturgi och innehåll i Sveriges största underhållningsprogram på sommaren.

Nu är det dags att SVT:s höga chefer avslutar sina semestrar och ser till att rädda ”Allsång på Skansen”. Det är ni skyldiga oss 1,6 miljoner tv-tittare som faktiskt älskar det här programmet. Vi vill att ni slutar förstöra det nu.

Publicerad:

LÄS VIDARE