Per Gessle klar för nytt jobb: ”Jättenöjda”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MARIA ÖSTLIN

NÖJE

Per Gessle kommer inte bara sommarprata i radio i sommar.

Nu blir han programledare på Mix Megapol, avslöjar kanalen.

Nu på lördag sommarpratar Per Gessle i ”Sommar i P1”. Om det är någon som inte fått nog av hallänningen efter lördagens program kan Mix Megapol nu berätta att han kommer höras i radion igen redan på måndag.

Gyllene tider och Roxette-stjärnan kommer varje förmiddag under sommaren, måndag till fredag, presentera musiken under två timmar, klockan 9–11.

Nöjesbladet har tidigare skrivit om SR:s övertalningskampanj för att få med Per Gessle i ”Sommar med P1”. Flera gånger ska artisten ha tackat nej. Men när det kommer till Mix Megapol ska det inte ha varit svårt att få med honom på noterna, berättar Alexander Lindahl, programchef på Mix Megapol.

– Vi har en bra relation till många artister. Vi har supportat Per både när han var solo och hans grupper genom alla år, säger han.

Han vill inte gå in närmare på samarbetet och vad det eventuellt kostar kanalen, men enligt Alexander Lindahl är båda parter ”jättenöjda”.

Ny stjärna på ingång

Mix Megapol har sedan ett halvår tillbaka haft gästprogramledare. Senast i raden är Jill Johnson som gör sitt sista program på radiokanalen i dag, fredag.

Från och med måndag kommer lyssnare kunna bekanta sig med Per Gessle.

Alexander Lindahl är nöjd med sin nya stjärnvärvning.

– Per kommer berätta om sig själv, sina historier, och hur han skapat sina låtar. Han kommer också spela musik från sin privata skivsamling, säger Alexander Lindahl, som även kan berätta att en ”ny stor ikon i samma dignitet som Gessle” tar över som programledare den 7 augusti.

Per Gessles sommarprat sänds på lördag 1 juli. På måndag 3 juli gör han debut i Mix Megapol där han sedan kommer att hålla till fram till och med den 4 augusti.

Publicerad:

LÄS VIDARE