Kultbandet gör comeback- i Bingolotto

Har inte uppträtt i tv på tio år: ”Det är lite konstigt”

1 av 3
NÖJE

Bandet Lustans lakejer syntes senast ihop på tv år 2007.

Nu, tio år senare gör de comeback i rutan, i Bingolotto.
– Det är ändå lite konstigt kanske, säger Johan Kinde, sångare i bandet.

Kultbandet Lustans Lakejer har inte synts på tv tillsammans sedan 2007, då de deltog i Melodifestivalen. Men nu är det dags igen. Under pågående turné gör de ett tv-uppträdande i ”Bingolotto” under söndagen.

– Vi fick en förfrågan av dem och vi funderade ett litet tag på det. Men sedan insåg vi att David Bowie, Bryan Ferry, Pet Shop Boys och Morrisey har varit med i programmet. Det är ju fyra av våra absoluta favoriter så klart vi skulle vara med då, säger Johan Kinde, sångare i bandet.

”Lite konstigt”

Han berättar att det faktum att bandet dyker upp i ett nytt forum känns något surrealistiskt.

– Det har ju hänt så många märkliga saker det sista året. Som Bowies död och Prince bortgång. Nu sist så dog George Michael som var exakt en månad yngre än mig. Så det kändes ju väldigt konstigt, säger han och fortsätter:
– Att vi är med i Bingolotto blir som en kontrast till de allvarliga märkliga sakerna som hänt. Det är kanske inte hela världen att vi är med i Bingolotto, men det är ändå lite konstigt kanske.

Ska inte spela bingo

Vad bandet kommer att bjuda på vill Johan Kinde inte avslöja.
– Jag vill inte säga exakt vilken låt det är. Det är en av våra klassiker, en av våra låtar från förr. Men jag vill inte säga från vilken skiva den är.

Ska ni spela bingo också?
– Nej, det gör vi väl inte riktigt.

Man kan ju vinna en bil?

– Jag tror inte artisterna får vinna något. Det är ju publiken som ska göra det, säger han.