Får jobbiga frågan – på andra dejten

”Tro, hopp och kärlek”-Filip: ”Jag sjönk ihop lite”

1 av 4 | Foto: SVT
Filip Jönsson skruvar på sig över den jobba frågan i ”Tro, hopp och kärlek”.
NÖJE

Han fick den jobbiga frågan – redan på andra dejten.

Kyrkvaktmästaren Filip Jönsson var helt oförberedd i kvällens avsnitt av ”Tro, hopp och kärlek”.

– Det var en av de mer jobbiga grejerna i programmet, jag vill minnas att jag sjönk ihop lite, säger han.

Kyrkvaktmästaren Filip Jönsson, 26, hoppas hitta kärleken i SVT:s ”Tro, hopp och kärlek”. Men när han går på en andra dejt med en av de hoppfulla blir han helt ställd av hennes fråga.

– Jag var inte beredd på att det skulle komma på andra dejten. Den första var ganska nervös så jag förväntade mig mer en avslappnad andra dejt, men så blev det inte, säger han.

Anna, 31, går rakt på sak och frågar Filip hur han ser på familj och barn. I programmet svarar han lite undvikande. När Nöjesbladet når honom förklarar han:

– Jag kände mig lite inträngd, men jag förstod hennes frågor för hon är i den del av livet där hon känner att hon vill ha familj och hon ställer upp i det här för att hon också hoppas på kärleken. Då vill hon ha svar och det förstår jag till hundra procent, säger han.

– Det var frågor som jag inte kunde svara på, för vi är i olika delar av livet. Jag är inte riktigt där än.

”En av de mer jobbiga grejerna”

Situationen var en av de jobbigare han var med om under inspelningen av ”Tro, hopp och kärlek”.

– Det var lite jobbigt, en av de mer jobbiga grejerna i programmet. Jag vill minnas det som att jag sjönk ihop lite, säger Filip Jönsson.

Han fick tipset att söka till programmet av Jessica Menzinsky, 48, som varit med i en tidigare säsong.

– Hon berättade om programmet och det väl kul. Vi sa att vi skulle skicka in mig, men jag såg det väl mest som ett skämt vid fikabordet, säger Filip.

Du är ju kyrkvaktmästare. Är det slut på singelpräster till ”tro, hopp och kärlek?”

– Nej, det tror jag inte. Men Svenska kyrkan är en jättestor arbetsplats och det finns många som jobbar inom kyrkan, inte bara präster och diakoner. Jag tror att det här är ett bra sätt att visa upp andra personer i kyrkans värld.

Det har dykt upp lite reaktioner i sociala medier där det diskuterats om hur troende du är, vad säger du själv?

– Min tro, och det säger jag öppet i programmet, är som de flesta andra svenskar, jag hoppas ju på nåt. Ibland är jag inte övertygad. Sen kan jag förstå om folk har problem med att jag inte är jättereligiös men det är så jag är. Jag tror på kyrkans arbete, jag älskar mitt jobb och ser att kyrkan gör skillnad för människor, så det är väl där jag står i det, säger Filip Jönsson.

ARTIKELN HANDLAR OM