Rapaports sorg över brorsdotterns död

1 av 2
Alexandra Rapaport.
NÖJE

Brorsdottern dog efter en lavinolycka endast 30 år gammal.

Nu skriver Alexandra Rapaport om sorgen och saknaden ett knappt år senare.

”Jag skulle göra vad som helst för att spola tillbaka tiden”, skriver hon.

I sommar har det gått ett år sedan Alexandra Rapaports brorsdotter, skidåkaren Matilda Rapaport, dog efter en lavinolycka i chilenska bergskedjan Farellones under en reklamfilmsinspelning. Hon blev 30 år.

Nu skriver Alexandra Rapaport om saknaden och sorgen efter henne på Instagram. Hon publicerar samtidigt en bild från Matildas bröllop med landslagsåkaren Mattias Hargin tre månader före den tragiska olyckan.

”Var så galet lyckliga”

”Idag för ett år sedan var jag på ett fantastiskt bröllop i Engelberg med hela min stora underbara familj. Det var det mest generösa, välkordinerade och roliga bröllop jag någonsin har varit på. Vi var så galet lyckliga och hänförda, inte minst av det älskade och så vackra brudparet!”, skriver Alexandra Rapaport.

Paret gifte sig i ett kapell på en bergssluttning i den schweiziska byn.

”Jag tror inte att jag var ensam om att känna att det lyckovärkte i bröstet när jag såg på dom. Jag skulle göra vad som helst för att spola tillbaka tiden tills då. Men det kan jag naturligtvis inte”, fortsätter Alexandra Rapaport.

Koma på sjukhus

Matilda Rapaport försökte åka ifrån lavinen, men avled senare efter flera dagar i koma på sjukhus i Santiago där maken vakade vid hennes sida.

”Är så djupt tacksam för dessa fantastiska minnen, som trots sorgen fyller mig med glädje. Jag ska bära dom med mig för resten av mitt liv. Tack älskade️ Mattias Hargin och Matilda Rapaport”, skriver Alexandra Rapaport.

Hon skrev även om om händelsen strax efteråt förra året på Instagram.

”Matilda är vår ledstjärna, vår förebild. Familjens stora stolthet. Det som har hänt är oerhört, omöjligt att omfatta. Vi är förkrossade. Matildas styrka i livet var hennes "klan", hennes stora familj. Så i hennes anda ska vi ta oss igenom detta tillsammans, på något sätt. Vi älskar henne gränslöst. För alltid”.

ARTIKELN HANDLAR OM