Jesper Blomqvist om ”Let’s dance”: Hade gjort det gratis

avAgnes Aronsson

1 av 3

Jesper Blomqvist ersatte i sista stund Thorsten Flinck i ”Let’s dance”, utan att få samma lön.

Nu har han lyckats dansa sig hela vägen till semifinalen.

– Hade jag vetat det jag vet i dag, att det är så roligt, hade jag gjort det gratis, säger han.

Thorsten Flinck nekades att medverka i ”Let’s dance” efter hälsoundersökningen som utfördes på uppdrag av TV4-produktionen. Han ersattes med kort varsel av fotbollsspelaren Jesper Blomqvist, 43. Trots det hastiga inhoppet har han ändå blivit en av publikens favoriter, och tittarna har röstat fram honom och danspartnern Malin Watson ända till semifinalen.

Har tankarna att du skulle komma in som ersättare påverkat dig?

– Jag har inte haft någon fokus på det. Jag tänkte under natten och vaknade mitt i natten och kände det här ska jag vara med i. Jag har aldrig dansat, men jag har alltid tyckt om det. Jag tänkte att jag måste ta den här chansen, säger Jesper Blomqvist.

Flera av de andra deltagarna har drabbats av skador under programmets gång. Konkurrenten Anja Pärson har haft problem med ljumsken, och för två veckor sedan blev Ellen Bergström tvungen att avbryta en intervju med Nöjesbladet eftersom hon inte mådde bra. Men Jesper Blomqvist har mår fint, och är taggad inför danserna i kväll.

– I mitt livs dansform är jag definitivt, fotbollsformen vet jag inte, jag har inte spelat på tolv veckor. Jag känner mig i jättebra form, verkligen. Jag känner mig hundra procent fit, säger han.

Ekonomiska minor

Han har tidigare berättat att han råkat ut för flera ekonomiska blåsningar under sin karriär, i en intervju med Sportbladet.

– Jag har gått på några minor absolut, men hade jag skött mina kort rätt hade det gått bättre. Men det är som det är, man lär sig, säger han, när Nöjesbladet frågar om pengarna.

Han säger att han inte har varit tillräckligt kär i sina pengar för att det ska bli bra, men att det börjar ändra sig.

– Inte på grund av ”Let’s dance”, snarare tvärt om, säger Jesper Blomqvist.

Precis om de andra deltagarna, drar han sig för att svara på vad han får i lön från TV4 för att delta. Thorsten Flinck, som han ersatte, har pratat öppet om att han skulle få nästan 600 000 kronor för sitt deltagande, men Jesper Blomqvist avslöjar att han fått mycket mindre än det Thorsten Flinck blev erbjuden.

Sanna Lundell har tidigare berättat att hon blev erbjuden femtio tusen kronor i månaden för att vara med, och tackade nej. Får du mer än det

– Om vi säger så här, jag är över det och under Thorsten. Ett litet intervall där. Hade jag vetat det jag vet i dag, att det är så roligt, hade jag gjort det gratis. Möjligtvis lite bensinpengar och parkeringspengar. Det har blivit en och annan böter, säger han.

Tränat på liv och död

Nu lägger Jesper Blomqvist allt krut på de sista repetitionerna. Han hoppas på att få dansa vidare med danspartnern Malin Watson till finalen nästa vecka, men ser inga garantier.

– Det är klart att det skulle vara fantastiskt roligt att få dansa i en vecka till och maxa finalen. Det är liksom inte liv och död, men vi har tränat på liv och död den här veckan. Vi förbereder oss så gott vi kan, men vi kan inte styra allting. Folket måste rösta efter sina egna hjärtan, säger han.

I kväll dansar de tillsammans till låtarna ”Gräver guld i USA”, vilket är juryns val, och till en lite spexigare ”Boogie wonderland”. Inför kvällens semifinal kommer han ha stöd på plats i studion i form av sina närmsta vänner och familj.

– Jag hoppas att sonen är här, det är lite sent men han brukar vara vara med om han orkar. Exet, mamman, är med också och stöttar och det har varit jättebra att hon har kunnat vara här. För det är skönt att känna energierna, även om det skulle gå åt skogen att det finns folk som tycker om en ändå, säger Jesper Blomqvist.

ARTIKELN HANDLAR OM