Galenskaparna & After Shave

Ville lägga ner Galenskaparna & After shave efter dödsfallet

Av: 

Andreas Hansson

NÖJE

Peter Rangmars död krossade medlemmarna i Galenskaparna & After shave.

Efteråt ville de lägga ner den folkkära humorgruppen för all framtid.

– Lusten var noll just i det tragiska, säger Claes Eriksson till podden ”Nemo möter en vän”.

Det har snart gått 20 år sedan folkkära Galenskaparna & After shave-medlemmen Peter Rangmar gick bort i hudcancer endast 40 år gammal. I podden ”Nemo möter en vän” berättar grundaren Claes Eriksson att sjukdomen i allra högsta grad präglade deras arbete. Han pratade ofta om cancern, inte sällan med sin karaktäristiska svarta humor.

Ett år innan sin bortgång spelade han sin sista roll, i deras film ”Monopol”.

– Det finns en scen där han ska ligga i ett solarium, det vägrade han göra. Då bytte vår ljustekniker alla lampor så att det var ofarligt men såg okej ut, men det var en jätteapparat, det var lördag. Jag hade inte tänkt på det men han kopplade ihop det med sin sjukdom, att det var riskfyllt, säger Claes Eriksson i podden.

Ville avsluta

När han sedan gick bort övervägde resten av gruppen att lägga ner.

– Vi visste alla att han hade det här, han hade opererats tre gånger och för varje gång är chansen mindre att man klarar sig, att det återkom hela tiden var ju väldigt oroande men vi förstod inte, eller ville inte förstå. En månad efter första genomgången av ”Alla ska bada” gick han bort, då blev allt runtomkring oerhört meningslöst. Det blev en enorm sorg. Vi hade möten om hur vi skulle göra. Ett tag pratade vi om att lägga ner alltihop, säger han.

”Hade aldrig återförenats”

De vände och vred på situationen. De kunde se det som en hyllning till sin döda vän både att lägga ner och att fortsätta.

– Lusten var noll just i det tragiska, men sakta men säkert tar lusten tag i en och man måste leva vidare, livet är ju hänsynslöst på det viset och då fanns den här föreställningen att hänga fast vid. Det blev en räddning ur sorgen, hade vi splittrats hade vi kanske aldrig återförenats. Men jag hittade inte tillbaka i den föreställningen, därför är det inte så bra som den kunnat bli. Den sitter inte riktigt ihop, säger han.

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

LÄS VIDARE

Claes Eriksson: ”Jag tog demokratin för given”

ÄMNEN I ARTIKELN

Galenskaparna & After Shave