Talang 2017

”Talang”-Nigma inför finalrysaren: Ska ge Batra allt jag har!

Av: 

Mathilde Albinsson

NÖJE

Nigma gick vidare till final.

Men det var snubblande nära att hon åkte ut – då kom David Batra som en räddande juryängel med en sista, avgörande röst.

– Gud, det var en sådan release. David Batra, jag ska ge honom allt jag har!, säger Nigma till Nöjesbladet.

Enigma ”Nigma” Bergh, 18, från Enskede golvade juryn med sitt framträdande i kvalomgången av Talang.

– Du får mitt förstfödda barn och ett ja, utbrast Karin ”Kakan” Hermansson lyckligt då.

Och i semifinalen var det dags igen.

I ”Talang” blev juryn – och publiken – återigen golvade av hennes framträdande.

– Det var helt magiskt. Wow! Publikens stöd. Juryn! Jag har mina nära och kära här, pojkvän, föräldrar och några nära vänner. Allt bara kändes nice. Jag hade folket med mig, säger hon när Nöjesbladet når henne strax efter tv-sändningens slut.

David Batra säkrade finalplatsen

Omröstningen blev en riktig rysare. De utslagna akterna ropades upp en efter en. Plötsligt stod bara hårdrockaren Oliver Rytting, magikern Daniel Kane och Nigma kvar på scenen. När Oliver Rytting ropades upp som den som går direkt till final, blev det svart för rapparen.

– Jag tänkte bara... Alltså, jag älskar ju magi, så mitt hjärta slog jättesnabbt. Allt ljud bara isolerades från mig. Jag hörde ingenting. Jag var bara inne i min helt egna lilla värld.

Daniel Kane och Nigma fick därmed göra upp om den andra och sista finalplatsen – med hjälp av juryns röster. Alexander Bard ropade upp Nigmas namn, ”Kakan” Hermansson likaså. Men sedan höjde LaGaylia Frazier spänningsnivån genom att lägga sin röst på Daniel Kane. Avgörandet låg i David Batras händer – som valde Nigma.

– Gud, det var en sådan release! David Batra, jag ska ge honom allt jag har!, säger hon och fortsätter:

– Just nu är jag lite i chocktillstånd, så jag vet inte riktigt hur det känns. Men jag kom vidare till topp tre och sedan blev jag utvald av juryn, bara det är ju pricken över i.

”Musiken betyder allt”

Musiken har en stor del i Nigmas liv. Det var när livet var som jobbigast som rappen kom in i bilden. Det började med att hon skrev dikter, men eftersom hon ändå lyssnar på hiphop gjorde hon om sina dikter till rim, för att passa till musik.

– Jag har varit med om mycket jobbigt. Socialen, polisen, det har varit mycket negativt, men jag har lagt det bakom mig och det har format mig till den jag är, säger hon i ”Talang”, sade hon när hon tävlade i Talang första gången.

Hon utvecklar:

– Musiken är allt för mig. Det är det enda jag har som jag verkligen kan luta mig emot. Men jag hade inga förhoppningar alls, utan gör det här för att det är en kul grej. Och så får man så otroligt bra respons! Då blir man så taggad på att fortsätta.

Firar med bubbel

Nu ska hon vässa sitt finalframträdande.

– Ni får se, säger hon kryptiskt.

– I’m keeping my secrets!

Men först väntar ett blött firande med nära och kära.

– Nu ska jag åka hem till min familj, jag ska dricka champagne och sedan ska jag ut, säger hon och skrattar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Italien–Schweiz i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Skandalerna i Let’s dance: ”Folk har sex överallt”

ÄMNEN I ARTIKELN

Talang 2017

Talang (tv-program)

Musik

Kakan Hermansson

David Batra

Alexander Bard

LaGaylia Frazier