Chloë Grace Moretz

Skådespelerskan lurad – används i kropphetsande barnfilm

Av: 

Mathilde Albinsson

NÖJE

Den nya Snövit-filmen ”Red Shoes and the 7 Dwarfs” anklagas för att vara kropphetsande.

Nu rasar Chlöe Grace Moretz, som är Snövit i filmen, mot marknadsföringen av filmen.

”Jag är lika chockad och arg som alla andra. Detta godkändes inte av mig eller mitt team”, skriver hon på Twitter.

En reklamaffisch av nya Snövit-filmen ”Red Shoes and the 7 Dwarfs” skapade stor ilska redan under filmfestivalen i Cannes.

Skådespelerskan Chloë Grace Moretz, som gör Snövits röst i filmen, känner sig lurad – och rasar nu mot marknadsföringen av den animerade filmen.

I både trailern och affischerna är Snövits kropp i fokus. Det sydkoeranska företag som står bakom den animerade filmen, hoppades skapa en ny och omgjord version av ”Snövit och de sju dvärgarna”, skriver The Guardian.

Men när skådespelerskan läste det koreanska företagets pressmaterial blev hon rasande – och menar att produktionsbolaget gör sig skyldiga till att hetsa fram ett smalhetsideal hos barn.

I pressmaterialet står det att Snövit är ”en prinsessa som inte passar in i kändisvärlden – eller i deras klädstorlek. Men när hon sätter på sig sina magiska röda skor blir hon omedelbart smalare”.

”Det var bortanför min kontroll. Jag lånade ut min röst till ett fint manus”, skriver Chloë Grace Moretz på Twitter och menar att filmen har ett annat budskap än vad pr-kampanjen påvisar.

Även plus size-modellen Tess Holiday rasar mot marknadsföringen.

”Hur kunde det här godkännas av pr-teamet? Varför är det okej att säga till barn att fet = ful?”, skriver hon på Twitter.

How did this get approved by an entire marketing team? Why is it okay to tell young kids being fat = ugly? 🤔😏… https://t.co/iweH5KAN5d

Men enligt Chloë Grace Moretz skedde kampanjen utan hennes, eller hennes teams, vetskap.

”Jag är lika chockad och arg som alla andra. Detta godkändes inte av mig eller mitt team”, skriver hon på Twitter.

I trailern trippar Snövit in i ett rum, lång och smal, på höga klackar. Två dvärgar gömmer sig under ett bord. Till deras förtjusning tar Snövit av sig sin långa, glittrande klänning och låter den falla till golvet. Men när hon sparkar av sig sina röda skor, händer något. Snövit blir kortare och de tunna vaderna växer i omfång. Dvärgarna blir besvikna.

ANNONS

MORS DAG-BUKETTEN MED CHOKLAD! Beställ i god tid hos Interflora här.

Extern länk från Interflora.se

Beställ nu

Publisert:

LÄS VIDARE

Kändisarna som stöttar Trump – och de som röstar på Biden

ÄMNEN I ARTIKELN

Chloë Grace Moretz