Zayn Malik samlar in pengar till cancersjuk kvinna – får kritik

Följarna tyckte att han kunde betala själv

Den forna One Direction-medlemmen Zayn Malik får kritik för att ha samlat in pengar till en cancersjuk kvinna.

Han kan gott betala själv, tycker fansen.

– Är inte du typ superrik?, skrev en av hans följare på Twitter.

Zayn Malik, 24, tog till Twitter för att samla in pengar till sin mammas bästa vän som drabbats av lungcancer för två år sedan, rapporterar Daily Mail. Han uppmanade sina 21,8 miljoner Twitterföljare att donera till en insamling där pengarna går till behandlingen för den sjuka kvinnan. På Twitter delade han en länk till en ”Go fund me”-sida med en bild på kvinnan.

”Det här är min mammas bästa vän, snälla hjälp till med vad ni kan”, skrev den tidigare One Direction-medlemmen.

Men hans tilltag uppskattades inte av alla. Flera följare gick till skriftlig attack mot honom i hans försök att dra in pengar. Eftersom Zayn Malik sitter på en förmögenhet av 342 miljoner kronor ifrågasatte många varför han själv inte betalar notan på 1,3 miljoner kronor för behandlingen som kanske kan rädda kvinnans liv, rapporterar Daily Mail.

”Han är snuskigt rik”

”Han kunde helt och hållet betalat för det, han behöver inte vår hjälp. Han är snuskigt rik, kommenterar en person vid hans förfrågan.

”Ursäkta, men ”gofundme” startades för fattiga människor för att få hjälp. Han tar ofärtjänt fördel av sin stjärnstatus för att mobilisera sin fanskara att betala för något som han enkelt har råd med själv”, skriver en annan följare.

Men flera personer väljer att ta honom i försvar, och tycker att kritiken är obefogad.

”Har ni glömt meningen med mänsklighet och respekt?! Det här är löjligt! Han frågar om pengar och ni trollar honom?!”, skriver ett av hans fans.

Publisert: