Michael Moore sätter upp anti-Trump pjäs på Broadway

Michael Moore sätter upp en pjäs – mot USA:s president Donald Trump.

Den kommer att spelas på Broadway under tolv veckor i sommar.

– Det är en humoristisk pjäs om ett land som just har valt fram en galning, säger Michael Moore till New York Times.

Dokumentärfilmaren och författaren Michael Moore, 63, har länge varit öppen i sin agenda mot Donald Trump, 70. Nu tar han nästa steg i kampen mot USA:s president. Moore är nämligen mitt i förarbetet med Broadway-uppsättningen ”The terms of my surrender”, rapporterar New York Times. Enmanna-pjäsen kommer spelas åtta gånger i veckan, under tolv veckor, med start i juli.

Och Michael Moores mål är tydligt. På postern står det ”Kan en Broadway-show avsätta en sittande president?”

– Det är en humoristisk pjäs om ett land som just har valt fram en galning – jag menar, det finns inte riktigt något annat sätt att säga det på, säger Michael Moore till New York Times.

”För folk som gillar att tänka”

Han har länge haft funderingar på att göra en uppsättning, men kände sig manad när Trump valdes till president i höstas. Pjäsen kommer både vara underhållande och göra folk rasande. Enligt Moores egen beskrivning blir det ett ”väldigt utvecklat stycke av underhållning för folk som gillar att tänka”.

– Att bara säga att det handlar om Trump vore att förenkla det. Jag tror att människor kommer skratta ena minuten och kommer att vilja gå och leta efter högafflar och facklor i nästa, säger han till tidningen.

Michael Moore vann en Oscar 2003 för sin uppmärksammade dokumentär ”Bowling for columbine”, som handlar skolmassakern på Columbine High School 1999.

Publisert:

LÄS VIDARE