Nöje

Ny rollsättning till nästa säsong "The crown"

Av: 

TT

Jonny Lee Miller, känd från "Trainspotting", kommer att synas som den före detta premiärministern John Major i femte säsongen av "The crown".
Jonny Lee Miller, känd från "Trainspotting", kommer att synas som den före detta premiärministern John Major i femte säsongen av "The crown".

NÖJE

Från heroinmissbrukare till premiärminister. Skådespelaren Jonny Lee Miller är det senaste tillskottet till den nya rollbesättningen för den populära serien ”The crown”.

Jonny Lee Miller är mest känd som den skotske heroinmissbrukaren ”Sick boy” i generationsklassikern ”Trainspotting” (1996). Nu har han fått en roll i den kommande säsongen av Netflix-serien ”The crown”, rapporterar Reuters.

Miller kommer att porträttera John Major som var Englands premiärminister mellan 1990 och 1997.

Enligt Variety kommer inspelningen av nästa säsong av ”The crown” att inledas i London inom de närmsta veckorna.

Helt ny rollbesättning

Det prisbelönade Netflix-dramat kretsar kring de brittiska kungligheterna och den kommande säsongen är den femte i ordningen. Som vanligt efter två säsonger är det en utbytt skara skådespelare, många tillhörande yrkets absoluta toppskikt, som tar plats i dramat kring Buckingham Palace.

Sedan tidigare har Imelda Staunton tilldelats rollen som titelkaraktären, drottning Elizabeth II. Skådespelerskan Elizabeth Debicki (känd från Hollywoodproduktioner som ”Tenet” och ”Den store Gatsby”) tar över rollen som prinsessan Diana, som i föregående säsong spelades av Emma Corrin.

Slutar på 2000-talet

Jonathan Pryce, som ska spela drottningens make prins Philip, har nyligen adlats av den riktiga drottningen för sina insatser som skådespelare.

Dominic West, känd från amerikanska succéserier som ”The wire” och ”The affair” kommer att spela prins Charles i den nya säsongen, som tar kungafamiljen vidare från början av 90-talet då säsong fyra avslutades.

Säsong fem blir den näst sista av den populära serien, som redan från början planerade att skildra viktiga händelser från den brittiska kungafamiljens liv under sex decennier i lika många säsonger. Den sista säsongen beräknas ha samma rollista och skildra kungafamiljen fram till 2000-talets början.

ANNONS

Vitare tänder och ett fräscht leende 2022? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Extern länk från Dentway

Köp här

Publisert: