Melodifestivalen

Bevakningen av schlagern presenteras av

Avslöjar: The Mamas och Dotter klara för Melodifestivalen 2021

Årets vinnare och andra plats återvänder till tävlingen – för att göra upp igen

Dotter missade segern med en poäng.

The Mamas vann men fick se Eurovision ställas in på grund av coronapandemin.

Nu kan Aftonbladet avslöja att båda akterna återvänder till Melodifestivalen nästa år för att ta en andra chans att komma till Europafinalen.

The Mamas.
The Mamas.

Årets etta och tvåa i Melodifestivalen kommer att återvända till tävlingen nästa år, det bekräftar flera väl insatta källor för Aftonbladet.

– Det har skrivits massor av låtar åt The Mamas ändå sedan Eurovision ställdes in, säger en person med insyn.

Dotter har under sommaren och den tidiga hösten också synts på flera låtskrivarläger där syftet varit att skriva låtar till Melodifestivalen.

Bara en poäng skilde

Det blev en rysare i Friends arena i mars i år när Melodifestivalen avgjordes med minsta möjliga marginal. Efter juryrösterna låg The Mamas och Dotter på exakt samma poäng och efter att tittarnas röster presnterats stod The Mamas ”Move” som vinnare med 137 poäng före Dotter och ”Bulletproof” på 136 poäng.

Dotter.
Dotter.

Men när Eurovision song contest i Rotterdam ställdes in på grund av coronapandemin fick The Mamas ändå se sig snuvade på priset de vunnit, att få representera Sverige i Europafinalen.

Men nu kan Aftonbladet alltså avslöja att både The Mamas, som består av Loulou Lamotte, 39, Ash Haynes, 33, och Dinah Yonas Manna, 39, och Dotter, som egentligen heter Johanna Jansson, 33, återvänder till Melodifestivalen nästa år.

Vill till Eurovision

I maj, när Eurovision skulle ha sänts, sa The Mamas till Aftonbladet att de helst skulle vilja se att SVT hade skickat dem direkt till Eurovision song contest 2021.

Men, efter att det under sommaren har skrivits flera olika låtförslag, har trion enligt flera väl insatta källor nu bestämt sig för att ställa upp i Melodifestivalen och återigen tävla om segern.

Och även Dotter siktar på att upprepa, och helst överträffa, framgångarna från årets tävling.

– Hon har en låt som absolut kommer vara med och tävla om de höga placeringarna, säger en uppgiftslämnare.

Publisert:

LÄS VIDARE