Camilla Läckberg om viktkampen: ”Vill skälla ut mig själv”

Författaren: ”Jag vet bättre”

Camilla Läckberg ser det ”som ett misslyckande” att hon låter sin viktuppgång påverka hennes psykiska mående.

Tankar som deckardrottningen har kämpat med i 30 år.

– Rent intellektuellt sett så tycker jag ju att det är så urbota dumt, säger hon i ”Renées brygga”.

Det är i onsdagskvällens ”Renées brygga” som Camilla Läckberg, 46, får frågan från programledaren Renée Nyberg, 54, om varför hon inte trivts med sig själv på sistone.

– Jag har gått upp väldigt mycket i vikt det senaste året. Mycket stresskilon, jag är en stressätare. Vissa slutar äta när de är stressade, jag ökar takten. Det här är något jag ser mycket som ett misslyckande hos mig själv, att jag tar det så hårt. Det är något jag har försökt bearbeta mycket, svarar Camilla Läckberg.

”Sedan tonåren”

Stjärnförfattaren öppnade också upp om viktkampen i ett Instagraminlägg i somras, under samma period som Renées brygga” spelades in, och kort därefter skrev hon om att hon skulle ta tag i sin kost.

Camilla Läckberg i ”Renées brygga”.
Camilla Läckberg i ”Renées brygga”.
Renée Nyberg i samtal med Camilla Läckberg.
Renée Nyberg i samtal med Camilla Läckberg.

I programmet säger Camilla Läckberg att hon kan bli arg på sig själv när hon låter vikttankarna ta över och påverka henne.

– Jag kan kliva ur mig själv och se att jag har ju så mycket att vara glad och stolt över och lycklig i, varför har det en så stor betydelse vilken storlek på kläder jag har. Men det är något som sitter väldigt, väldigt fast sedan tonåren, och så har det fortsatt hela livet.

Gått i terapi

Camilla Läckberg säger att hennes självkänsla är kopplad till hennes vikt och form.

– Det är svårförklarligt. Rent intellektuellt sett så tycker jag ju att det är så urbota dumt så att jag vill skälla ut mig själv. Men samtidigt så känner jag ju som jag känner. Jag har gått i terapi av och till genom åren och det här är en av sakerna som jag har pratat med terapeut om. Jag ser det som ett sådant misslyckande att jag av alla människor inte kan jobba bort de här tankarna. Jag vet bättre.

”Renées brygga” sänds på onsdagar 21:00 i TV4 och på TV4 Play.

Publisert:

LÄS VIDARE