Anis Don Demina i tårar efter beskedet: ”Såg det inte komma”

Ställs mot Filip Lamprecht i ”Let’s dance”-final

Efter en tuff semifinal blev det till slut Anis Don Demina och Filip Lamprecht som knep finalplatserna.

Efter glädjebeskedet rann tårarna på Anis.

– Man är alltid beredd på det värsta någonstans men det känns så kul, jag har aldrig velat något så mycket, säger han.

I kvällens svettiga semifinal skulle tre danspar bli två. Filip Lamprecht, 24, och Linn Hegdal, 25, blev de första att gå vidare till final. Efter en lång minut stod det klart att även Anis Don Demina, 28, och Katja Luján Engelholm, 29, får dansa vidare.

Det blev således Kristina "Keyyo" Petrushina, 24, och Hugo Gustafsson, 25, som fick lämna tävlingen. När Anis Don Demina nåddes av beskedet började tårarna att rinna.

Efter programmet säger han till Aftonbladet att finalplatsen känns overklig.

– Det är så sjukt. Jag såg det inte riktigt komma när vi stod där. Alla är så duktiga. Vi har verkligen stångat oss fram i programmet. Man är alltid beredd på det värsta någonstans, jag har aldrig velat något så mycket, säger han och tillägger:

– Jag säger alltid att man ska tro på sig själv, så jag har velat tro att vi kan gå långt. Men att vi skulle gå så här långt fanns inte ens i min vildaste fantasi.

Anis Don Demina föll ihop när han fick beskedet.
Anis Don Demina föll ihop när han fick beskedet.
Anis Don Demina i tårar.
Anis Don Demina i tårar.

”En otrolig man”

Anis och Katja dansade tillsammans med Dermot Clemenger, 48, i en paso doble. Numret fick hela 29 poäng från jurymedlemmarna.

– Det kan ha varit mitt starkaste framträdande i den här säsongen. Det var också dubbelt så svårt, för det är ju mer trafik med en till dansare. Men vi hade så kul från första träningen tills att vi stod på golvet. Dermot är en otrolig man, säger Anis.

Parets andra dans var en revansch på quick step, som även den fick applåder av juryn. I kväll blir det dock inget firande, säger han, utan dansarna ska direkt hem och sova eftersom batterierna måste laddas om.

– Nu är det upp på hästen igen, vi fortsätter precis som vi gjort tidigare. Vi lägger ju vår själ i det här. Jag visste att jag gillar att jobba hårt, men att jag hade det här i mig visste jag inte.

Ett känslosamt ögonblick för Anis Don Demina.
Ett känslosamt ögonblick för Anis Don Demina.
Anis Don Demina tröstas av Katja Luján Engelholm.
Anis Don Demina tröstas av Katja Luján Engelholm.

Blev nykär

Kvällens andra finalistpar, Filip och Linn, dansade tillsammans med Ann Wilson, 53, i en rumba. Filip säger att det var mycket att hålla reda på i numret med domaren. Det gick dock bra, paret fick full pott av alla i juryn.

– Jag var jättenervös. Det var ju väldigt nytt att dansa med en tredje part, men fantastiskt roligt. Man blev ju lite nykär i dans när man såg hur duktig Ann är på att dansa.

Filip och Linns glädje.
Filip och Linns glädje.
Linn och Filip efter finalplatsen.
Linn och Filip efter finalplatsen.

Paret framförde en revansch på samban från Disney-veckan. Dansen fick Dermot att ”äta upp sina ord” och de fick hela 40 poäng av juryn.

– Jag njöt från det att ni kom ner för trappan, sa gästdomaren Rennie Mirro, 49.

Filip berättar att känner sig ”otroligt stolt” över kvällen.

– Det känns helt galet att vara i final, helt overkligt. Det är som en dröm. Nu ska jag hem och sova sedan upp och träna imorgon. Det är ju sista veckan och jag kommer slita som ett djur. Jag vill bara bjuda på den bästa showen jag kan.

Finalen sänds lördag 15 maj i TV4 och TV4 Play.

Publisert:

LÄS VIDARE