Sami och Ali i Medina vänner igen – kan bli en comeback

Fansen jublar efter bilden på duon

Den populära hiphopduon Medina splittrades efter 13 år tillsammans.

Men nu har Sami Rekik och Ali Jammali återfunnit sin vänskap – och öppnar upp för en comeback.

– Vi började gråta båda två, säger Sami Rekik.

Fansen jublade när både Sami Rekik, 40, och Ali Jammali, 38, publicerade en bild tillsammans under söndagen på sina sociala medier efter att inte ha träffats på fyra år.

Duon tog 2018 beslutet att lägga ner den populära hiphopgruppen Medina, efter att då inte ha släppt ny musik på två år.

”Tiden stannade”

När Aftonbladet når Sami Rekik säger artisten att de har blivit överösta av kärlek från fansen efter bilden.

– Vi har haft ett fyra år långt uppehåll. Det blev för intensivt mellan mig och Ali under 13-14 år av turnerande. Vi tog en paus och det var inte meningen att den skulle bli så lång. Sedan växte vi ifrån varandra under en tid, men vi var aldrig ovänner. Nu, efter fyra år, tänkte vi ”vad håller vi på med”, vi borde sätta oss ner och prata igen. Så i går var första dagen på fyra år som vi träffades.

Sami Rekik och Ali Jammali i Medina.
Sami Rekik och Ali Jammali i Medina.

Han säger att ögonblicket var väldigt känslosamt.

– Vi började gråta båda två. Det kändes som att tiden stannade för fyra år sedan och nu började tiden att ticka vidare. Vi hör ihop på något sätt. Hur kunde vi låta det bli så här. Men ibland är bara livet så, vi kunde inte förklara själva varför det tog så lång tid eller varför det blir som det blev. Men allting har en mening.

Pratat om ny musik

Men om vänskapsåterföreningen också innebär en Medina-återförening är inte klart ännu.

– Vi får se vad framtiden har att säga, vi har inte planerat så mycket. Vi började nu med att umgås och få tillbaka vänskapen. Ingenting är omöjligt har vi sagt. Vi båda håller på med våra solokarriärer, det är familj, det är ett annat typ av liv nu. Men vi har snackat om att om tillfället finns och vi två sitter i en studio tillsammans och jobbar så är det absolut inte omöjligt att det blir en Medina-låt i framtiden.

Medina i ”Lotta på Liseberg” 2014.
Medina i ”Lotta på Liseberg” 2014.

Kan bli ny turné

De har också pratat om att kanske få ihop en reunion-turné, när det går efter corona.

– För att avsluta det på ett fint sätt, om det här skulle vara början på ett slut igen. Min mamma gick bort under vår sista turné och jag fick barn, det blev så hektiskt och man kunde inte fokusera på att Medina skulle få ett drömavslut efter så många år, med någon typ av avskedsfest för alla fans som supportat oss eller så.

Men i första hand handlade deras träff om deras vänskap.

– Vi har inte hundra procent spikat något, vi ville bara sätta oss ner och prata. Medina kom för oss lite i andra hand i snacket, som mer handlade om mig och Ali. Vad hände, vad gick fel.

Medina släppte sitt sista album, ”Haffla Avenyn”, 2015. Duon grundades 2002 och har haft hitlåtar som ”Miss Decibel”, ”Där palmerna bor” och ”Se på mig nu”.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN