Erika & Cecilia gör debut som duo i ”Allsång på Skansen” 2023

Aktuella med ”Någonstans i rymden”

Uppdaterad 2023-07-12 | Publicerad 2023-07-11

Folkmusiksduon har spelat på musikfestivaler över hela världen.

Nu är Erika & Cecilia redo för ”Allsång på Skansen”.

”Vi är supertaggade inför. Repet gick fint och det är verkligen kul att göra vår låt tillsammans med orkester och kör!”, skriver de till Aftonbladet.

De uppländska musikerna Erika Lindgren Liljenstolpe och Cecilia Österholm bildar tillsammans folkmusiksduon Erika & Cecilia.

Deras musik bygger på två akustiska instrument: Nyckelharpa och fiol.

”Vi strävar efter ett dynamiskt och tätt sammansvetsat samspel som bottnar i traditionen men där vi ständigt utmanar varandra till att skapa ett eget formspråk”, säger de själva om sin musik.

”Någonstans i rymden”

Under våren är de aktuella med sitt senaste album ”Någonstans i rymden”, där de tonsatt ett antal av Edith Södergrans dikter.

”Albumtiteln är en textrad hämtad ur diktenTill fots fick jag gå genom solsystemen” av Edith Södergran. Edith hade förmågan att fånga essensen av en känsla. Hennes poesi är naturlyrisk men också svart mörker, rädsla, kärlek, eufori och ibland hybris. En del av våra favoritdikter ville inte låta sig bli tonsatta medan andra föll sig naturligt. Det gick inte att bestämma själv, det gjorde poesin på något märkligt vis”, skriver de på sin hemsida.

Erika & Cecilia.

Gör debut i ”Allsång på Skansen”

Erika och Cecilia har spelat på musikfestivaler i såväl Sverige som i hela världen.

Den 11 juli gör de debut som duo i ”Allsång på Skansen” tillsammans med Mats Bergström.

”Tittarna kan förvänta sig en liten stund av svensk sommarmagi, i kombinationen av folkliga toner och Edith Södergrans mäktiga naturlyrik”, skriver de till Aftonbladet.

Andra artister som gästar SVT:s musikprogram är Panetoz och Måns Zelmerlöw.

Här kan du se alla artister som uppträder under ”Allsång på Skansen” 2023.

ANNONS