Se Kent-marschen till arenan i Stockholm

Publicerad 2016-12-17

I kväll säger Kent farväl med en sista konsert.

Redan nu hyllas bandet av hundratals fans i en parad från Medborgarplatsen till Tele 2 Arena i Stockholm.

– Kent sitter under vårat skinn och de är värda det här avslutet, säger Susanne Uhlin, en av arrangörerna till paraden.

Medborgarplatsen är fylld av folk. Några med rosor, några med gravljus och nästan alla med en Kent-flagga i handen. Det har blivit dags att hylla Kent en sista gång med en paradmarsch från Medborgarplatsen till Tele 2 Arena där kvällens avslutningskonsert äger rum.

Susanne Uhlin har varit ett fan av bandet sedan 2002 och det var hon som fick idéen om att det skulle vara klädkod på konserten, svart nedtill och vitt upptill.

– Jag hatade Kent en gång i tiden, när de kom tyckte jag att de var fruktansvärda. Jag tyckte mer om att dansa till Dr. Alban på 90-talet för man behövde inte tolka texter tyckte jag då, säger Susanne Uhlin.

”Jag är väldigt stolt”

Men någonstans på vägen vaknade kärleken till Kent och nu har hon varit på många konserter genom åren. När förslaget om en hyllningsparad kom upp var Susanne Uhlin inte sen att hoppa på och har varit en av de som drivit evenemanget.

– Det var grymt, det är så roligt att det var så många som kom. Vi visste inte om det skulle komma fem eller 5000 och jag vet fortfarande inte vad vi hamnade på men det var jättemycket folk och det känns sjukt kul. Och jag är väldigt stolt, säger hon.

Paraden leddes av 20 trumspelare från Livgardets trumkår som sminkat sig svartvita i ansiktet dagen till ära.

”Idag är det begravning”

Susanne Uhlin var på gårdagens spelning och har tältat utanför arenan i natt för att vara bland de hundra första som får ta plats inför kvällens avsked.

– Det känns som att de har så mycket kvar att ge när man ser dem live nu och naturligtvis kommer det bli tomt. Kvällens konsert kommer bli grym och lite sorgsen, men jag kommer inte bli sorgsen på riktigt förrän det är över.

Utanför Tele 2 Arena finns ett kors omringat av de vita rosor och gravljus som fansen burit under paraden. En vägg fylld med ungefär 3000 digitala ljus som man tänder via ett sms lyser upp i mörkret. Allt för att hylla bandet en sista gång.

– Idag är det begravning, jag tror det är det för alla. Fast på ett bra sätt tills det är över. Det är fest nu, och sedan är det över. Då är det slut. Men det tar vi imorgon, säger Susanne Uhlin.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln