Här är PH-deltagarnas bästa bakistips

NÖJE

Nyårsdagen är ofta inte lika festlig som nyårsnatten.
Så här gör partyexperterna från Paradise Hotel för att bota baksmällan effektivt.
– För att lätta på bakisångesten städar jag, säger Cornelia Gyllborg.

Foto: CHRISTIAN JOHANSSON
Anna och Alex vann årets säsong.

Alexander D’Rosso

– Det bästa är väl att inte ens bli bakis. Kör varannan vatten. Men om man väl är bakis så skadar det aldrig att dra i sig en riktigt fet pizza. Den är en klassiker. Se till att dricka mycket vatten och sova ut lite extra dagen efter. Om man har druckit mycket natten innan och ska stressa iväg på något dagen efter är man dömd.

Cornelia Gyllborg

– Jag blir typ inte bakis. Men jag brukar städa min lägenhet när jag är det. Jag får sådan bakisångest. För att lätta på den så städar jag. Det är befriande när det blir rent. Det är tråkigt att plocka grejer. Men skura är skönt. Sen blir det pizza och pad thai.

Hampus Marcussen

– Man slår upp ögonen, dricker ett stort glas vatten och sedan avslutar man vattenglaset med en sexa minttu. Antingen planar man ut eller så får man ta en till sexa efter en timme igen.

Johan Kervall

– Det brukar väl vara att ligga i sängen, äta en god pizza och kolla på film. Och dricka massor av cola zero.

Tim Söderström

– Man hänger med grabbarna. Mjukisbrallorna sitter stenhårt på. Lättklätt, väldigt ”tranquilo”. Mycket kuddar och täcken i soffan, mycket kebab, mycket godis och chips. Jag tar det fruktansvärt lugnt hela dagen.

Bettina Runnerström

– Drick alltid vatten och ät innan du lägger dig, gärna kebab. Ta två resorb också så mår du bra när du vaknar. Det är också bra att ha något att äta till dagen efter.