Deltagarnas uppror efter beslutet om ”Paradise hotel”: ”Satt vårt psyke på spel”

Vill att säsongen ska sändas – Nents svar: Beslutet står fast

”Paradise hotel”-deltagarna tar till drastiska åtgärder i hopp om att Nent ska ändra sig.

Nu tar de nästa initiativ för att deras säsong ska sändas trots allt.

– Vi är ett gäng besvikna personer som känner att fel beslut fattats och bör tänkas över en gång till, säger Jesper Bengtsson.

Men Nent står fast vid beslutet att ställa in säsongen.

Tidigare i veckan stod det klart att TV3 och Viaplays ägare Nent skrotar höstens redan inspelade säsong av ”Paradise hotel”. Anledningen är att de vill göra om formatet efter skandalen i våras då två kvinnliga deltagare anklagade en manlig deltagare för övergrepp.

Startar namninsamling

Besvikelsen och ilskan var stor hos deltagarna vars säsong inte kommer att visas. Nu har de startat en namninsamling för att få Nent att trots allt sända det hela. Initiativtagare till namninsamlingen är Jonathan Johansson.

– Nent själva har gått ut med att vår säsong inte är stötande på något sätt och att vi deltagare från höstsäsongen inte har gjort något som helst fel och därför förstår vi inte heller varför vi ska bli drabbade, säger han.

”Paradise hotel”-deltagarna.
”Paradise hotel”-deltagarna.

Han tar starkt avstånd från alla typer av övergrepp, och säger att deltagarna pratat ihop sig om att starta ekonomiska insamlingar för att tillsammans förhindra att fler drabbas.

– Men vi vill inte att dessa övergrepp ska få vinna eller få ta detta ifrån oss. Många kanske tycker att det inte är världens grej att ”Paradise hotel” stängs ner, men för oss som lagt vårt hjärta och själ och satt vårt psyke på spel framför kamerorna är det en annan känsla.

Jesper Bengtsson: ”Vårt sista hopp”

Deltagaren Jesper Bengtsson är en av de som har delat insamlingen på sina sociala medier.

– Någonstans i det hela så är det vårt sista hopp som svagt lever kvar i oss, och säkerligen tittarna likaså, säger han.

Han anser att det är fel beslut att inte sända höstens säsong.

– Drar man parallellen att det är en person som missköter sig på en bar, så slänger man ut personen som inte kan sköta sig, man stänger inte ner baren, säger han.

För honom var det självklart att haka på namninsamlingen och nu hoppas både han och Jonathan Johansson att initiativet kan få Nent att ändra sig.

– Vi är ett gäng besvikna personer som känner att fel beslut fattats och bör tänkas över en gång till, säger Jesper Bengtsson.

Nents svar

Roberta Alenius, kommunikationschef på Nent, skriver i ett sms till Aftonbladet att de förstår besvikelsen som den skrotade säsongens deltagare uttrycker.

”Samtidigt är det viktigt att se vårt beslut i ljuset av vårens incidenter och hur vi velat accelerera förnyelsen av ’Paradise hotel’. Vi har länge jobbat med att förnya ’Paradise hotel’ och har nu bestämt oss för att komma tillbaka med en modern realityshow som speglar unga vuxnas verklighet på ett bra sätt.”

Så ert beslut står fast trots deltagarnas protester?

”Ja.”

Publisert:

LÄS VIDARE