Petra Mede om nya dejtingprogrammet på TV4

Har fått hopp om sitt eget kärleksliv

Petra Mede.
Petra Mede.

Petra Mede i ett nytt program, nytt format och i en helt ny roll.

I ”Min historiske pojkvän” gör programledaren något hon aldrig gjort förut.

– Så jag är ovanligt förväntansfull, säger hon.

Under hösten kommer Petra Mede, 51, att dejta en hel drös män. I alla fall i tv-programmet ”Min historiske pojkvän” på TV4.

– ”Min historiske pojkvän” är ett folkbildande relationsdrama som vi kallar det för. Jag ska leta efter den perfekta mannen och åker på en tidsresa till både 1300-talet och 1800-talet och så träffar jag olika män där, säger Petra Mede.

Med under resans gång finns även psykologen Björn Hedensjö och historikern Brita Planck. De ska hjälpa både Petra Mede och tittarna att förstå hur kärlek och relationer fungerar och har fungerat genom åren.

– Det här är något helt nytt för mig, jag ska inte vara programledare utan någon form av ledsagare. Det är ju även helt nytt för tittarna, så jag är ovanligt förväntansfull, säger Petra Mede.

Petra Mede med Jan Modin under inspelningarna av ”Min historiska pojkvän”.
Petra Mede med Jan Modin under inspelningarna av ”Min historiska pojkvän”.

De historiska pojkvännerna

De historiska pojkvännerna kommer att spelas av Jonas Malmsjö, Simon J Berger, Gustaf Hammarsten, Jonathan Unge, William Spetz och Olof Wretling. Trots att Petra Mede själv inte har tid att dejta just nu så gjorde inspelningarna ändå att hon känner sig optimistisk inför framtiden.

– På det privata planet så gav det mig hopp för att privat är ju alla de här skådespelarna så trevliga och underbara. Det är bara när de spelar sina roller som de är hopplösa, säger Petra Mede och skrattar.

Lärt Petra Mede om kärlek

Inspelningarna har också lärt henne en hel del om kärlek.

– Man ser att kärlek är ju alltid kärlek, även förr i tiden. Det uppstod passion och kärleken är evig. Och evigt hopplös också kanske, säger Petra Mede.

"Min historiske pojkvän" har premiär i slutet av september på TV4.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN