”Hamilton” anmäld till granskningsnämnden

Av:  TT

Jakob Oftebro spelar agenten Carl Hamilton i tv-serien "Hamilton", som blivit anmäld till granskningsnämnden. Arkivbild.
Jakob Oftebro spelar agenten Carl Hamilton i tv-serien "Hamilton", som blivit anmäld till granskningsnämnden. Arkivbild.

Efter att ha visat stillbilder på klimatrörelsen Extinction rebellion har TV4-produktionen ”Hamilton” anmälts till granskningsnämnden. Fotografierna visades i samband med att serien skildrar en miljöaktivistisk rörelse som använder terrormetoder, rapporterade Aftonbladet först om.

Problemet, enligt anmälaren, är att bilder på den verkliga klimatrörelsen Extinction rebellion (XR) används i serien. Enligt anmälaren spelar det ingen roll att namnet på organisationen i serien kallas för Green army eftersom XR:s loggor visas.

”Det är enormt skadligt för en fredlig, demokratisk proteströrelse att utmålas som en terrororganisation”, står det i anmälan.

I en kommentar till SVT:s Kulturnyheterna påpekar TV4 att alla är välkomna att anmäla deras produktioner om man upplever att det blivit fel.

– Nu får vi invänta vad granskningsnämnden kommer fram till, säger Charlie Forsberg, kommunikationschef på TV4.

Publisert:

LÄS VIDARE