Lill-Babs drabbad av inbrott

Inbrottstjuv bröt sig in – ingen person gripen

1 av 4
NÖJE

Polisen rapporterar att en man har gjort inbrott i Lill-Babs Caffär i Järvsö.

Han försökte sno med sig ett mixerbord och en router.

– Det är klart att jag blev förvånad, säger Lill-Babs till Nöjesbladet.

En man har brutit sig in i Lill-Babs Caffär i Järvsö.

Lill-Babs Caffär består av ett café där det finns både maträtter och desserter. Där går också att köpa diverse saker som har med Lill-Babs att göra, Lill-babs-te och böcker skrivna av hennes döttrar Malin Berghagen och Kristin Kaspersen bland annat.

Bredvid caféet finns dessutom två lador. En lada med en utställning om Barbro ”Lill-Babs” Svenssons karriär. En annan som används som restaurang på sommaren, men som står olåst på vintern. Det var den sistnämnde som en man gick in i och stoppade på sig diverse saker från, innan han blev stoppad.

Hade stöldgodset i en svart sopsäck

Per Bergenudd, som driver Lill-babs Caffär åt Barbro Svensson, berättar att det var han som upptäckte den unga mannen under söndagsmorgonen, precis när han skulle börja laga mat till deras lunchbuffé.

– Plötsligt såg jag en kille i 23-årsåldern ute i trädgården som nog var både full och hög. Han var en ganska sorglig figur som kom ut med en svart sopsäck från vår lada, med en cykel som också visade sig vara stulen, säger han till Nöjesbladet och fortsätter:

– Jag gick fram till honom och frågade vad han håller på med, och han svarade att han var ute på en promenad. Jag frågade vad han hade i påsen och han sa att det var lite saker han hade hittat. När jag öppnade påsen såg jag att det låg ett mixerbord och en router i den, som var från vår lada. Så jag tog ifrån honom cykel och påse och skickade iväg honom.

När Bergenudd ringde polisen så bad de honom om en bild på tjuven. Per, som inte hade någon, gav sig ut på en biltur för att hitta honom så att han kunde ta en bild. Och eftersom killen inte hunnit långt kunde han göra det i godan ro.

– Det roliga är att sedan när en av mina medarbetare kommer till caféet så säger hon att ”Nä men, han är ju en av mina Facebook-vänner!”, så plötsligt hade vi alla hans kontaktuppgifter också. Han var en svensk kille som flera känner till här i byn. Sensmoralen av detta är väl att om man ska vara småtjyv på Järvsö så kanske man borde vara lite försiktig med att lägga ut info och bilder på Facebook, säger han skrattande och fortsätter:

– Mitt största problem var att jag var tvungen att stressa med lunchbuffén senare, annars ser vi det som en bagatell.

”Vi skrattade åt det”

Lill-Babs fick reda på vad som hade hänt av Nöjesbladet när vi ringde upp henne under måndagsmorgonen, något som hon och Per sedan hade roligt åt.

– Hon ringde och sa ”Per, vafan?” Det roliga var att jag glömde ju berätta för Barbro vad som hade hänt igår kväll när vi pratade i telefon, för att jag tänkte att det var en så liten grej. Hon och jag skrattade tillsammans åt att det var ni på Aftonbladet som väckte henne och berättade om inbrottet.

När Nöjesbladet talar med Lill-Babs en andra gång tar hon det hela med ro.

– Herregud, det är klart att jag blev förvånad när ni på Aftonbladet ringde och berättade om inbrottet. ”Vänta, vad sa du?” tänkte jag. Men sedan så pratade jag med Per och fick reda på att det inte var så farligt. Allt är lugnt.

ARTIKELN HANDLAR OM