Serier

Manusförfattaren öppnar upp för en andra säsong av ”Innan vi dör”

Av: 

Agnes Aronsson

NÖJE

”Innan vi dör” har gjort succé i SVT under vinterns ruggiga månader.

Slutet öppnade upp för en eventuell fortsättning, något som manusförfattaren Niklas Rockström inte ställer sig helt främmande till.

– Visst är det frustrerande att Hanna ännu inte vet vem läckan är?, säger han till Nöjesbladet.

SVT-produktionen ”Innan vi dör” har fått svenskar över hela landet att bita på naglarna framför tv:n. Slutet på den tio avsnitt långa serien lämnade lösa trådar som hintade om att det kunde komma en andra säsong. Nöjesbladet har pratat med en av manusförfattarna, Niklas Rockström, som öppnar upp för en möjlig fortsättning.

– Chanserna ökar ju i och med att publiksiffrorna blev så höga. Jag tror att det finns en allmän vilja både hos oss författare och hos SVT att göra en tvåa. Så chanserna är hyfsade skulle jag säga, säger Niklas Rockström till Nöjesbladet.

Publiksifforna har legat på omkring 1,3 miljoner tittare då avsnitten sänts. Manusförfattarna Niklas Rockström och Wilhelm Behrman ska tillsammans med producenten Maria Nordenberg inom en snar framtid ha ett möte med SVT där seriens eventuella framtid kommer diskuteras.

Hoppas du på att skriva en andra säsong?

– Ja, om vi alla är överens om att vi har ett material som duger. Som författare vill man alltid sälja in idéer. Det tar lång tid att skriva men det ska skrivas på så kort tid som möjligt, säger han.

”Diskussioner kring möjlig fortsättning”

En produktion av det här slaget tar lång tid att göra, så om det skulle dyka upp en andra säsong framöver får tittarna vänta till tidigast 2019.

– Det är dem som har hand om pengar och tablåer som avgör det. Men det tar 2–3 år att göra en sån här serie. En del saker går inte att trolla med när det kommer till tidsaspekter, säger Rockström.

SVT är inte helt främmande för en eventuell uppföljning.

– Vi gläder oss för framgångarna för serien och skissar just nu på hur en andra säsong skulle kunna se ut, skriver Anna Croneman, programchef för drama på SVT, i ett sms till Nöjesbladet.

Vad en andra säsong skulle kunna tänkas fokusera kring vill Niklas Rockström inte avslöja, men manusförfattarna har diskuterat kring en möjlig uppföljning.

– Det finns en inofficiell, inte riktigt nertecknad plan för hur en fortsättning skulle kunna bli, säger han.

Vad skulle man kunna tänkas få någon förklaring på om det blir en andra säsong?

– Jag vill inte prata om innehållet i säsong två, men visst är det frustrerande att Hanna ännu inte vet vem läckan är? Publiken vet ju vem läckan är, men Hanna vet inte om det. Det är förvånande om Wille och jag inte valde att berätta vidare om det i en säsong två, säger Niklas Rockström.

ANNONS

Hitta ett kreditkort eller betalkort som passar dig och dina behov! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

LÄS VIDARE

Robin Wright om ”House of cards”: ”Slutet kommer att chocka er”

ÄMNEN I ARTIKELN

Serier

Tv-serier