Ebbot Lundberg blir programledare i ny SVT-satsning

Programledaren entusiastisk inför programmet: ”Jag ser fram emot detta”

1 av 3
NÖJE

Nu är det klart att artisten Ebbot Lundberg blir programledare för ett nytt musikprogram i SVT. Programmet kommer att bjuda på nya tolkningar och ärliga samtal med populära artister som gästar programmet.

– Jag ser fram emot detta och älskar verkligen de här ställena vi ska till, säger programledaren.

Ebbot Lundberg blir kapten för SVT:s nya musiksatsning, en musikalisk resa som utspelar sig ombord på båten TS Westkust där han tillsammans med tre artister varje avsnitt kommer att tolka musik starkt kopplat till händelser i deras liv.

– Vi har länge letat efter en möjlighet att göra TV med Ebbot som är en fantastisk karaktär och artist, och vi ser verkligen fram emot att kunna erbjuda en riktigt underhållande upplevelse till tittarna, säger Christina Hill, programchef på SVT.

”Ser fram emot detta”

Serien kommer att bjuda spontana spelningar och samtal med artisterna och avslutas med att de deltagande gästerna entrar scenen för en konsert inför publik.

– Jag ser fram emot detta och älskar verkligen de här ställena vi ska till. Jag har en stark koppling till alla platserna och det ska bli roligt att få visa mina vattenhål för artisterna som kommer, säger Ebbot.

Serien har premiär på SVT i höst och kommer att sändas i fem timmmeslånga avsnitt, men ännu är inget namn spikat. Om programledaren själv får välja blir det ett aningen Göteborgsvitsigt namn.

– Min favorit är Kusten är oklar men vi får se, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM