Bråding: Klarar inte av varannan vecka-liv

Berättar om relationen till British: Vill inte förlora halva tiden av mina barns uppväxt”

1 av 2 | Foto: LOTTE FERNVALL
Sanna Bråding.
NÖJE

Sanna Bråding vill inte ha gemensam vårdnad om sina barn.

Hon bor tillsammans med dem och pappa British får komma och hälsa på.

– Jag kommer aldrig klara av att ha ett varannan vecka-liv för jag vill inte förlora halva tiden av mina barns uppväxt, säger hon i podcasten ”Livshjulet”.

Sanna Bråding har två barn tillsammans med British. Så sent som i slutet av januari i år födde hon sin andra son. I podcasten ”Livshjulet” med Anna Hegestrand berättar hon om relationen till barnens pappa.

– Han finns där, men ändå inte. Han finns där nu mer och mer. Han har hjälpt mig flera gånger och när folk frågar om vi är tillsammans så är det så att ingen av oss är redo att gå vidare och vi har ändå barn tillsammans. Men jag bor själv. Det är lite svårt att förklara för människor som inte förstår, säger hon i podcasten.

Vill inte leva varannan-vecka liv

Bråding berättar om hur hon redan från början var bestämd med att hon inte tänker lämna bort barnen varannan vecka. Gemensam vårdnad är något hon inte överväger.

– Det har vi pratat om från dag ett och jag har alltid varit ’aldrig’. Jag kommer aldrig klara av att ha ett varannan vecka-liv för jag vill inte förlora halva tiden av mina barns uppväxt. Jag lägger ingen värdering i hur andra gör, men jag kände starkt, redan innan jag blev mamma, att så vill inte jag leva.

För att klara av att jobba samtidigt som hon ammar sin nyfödda son tar hon ofta hjälp av sina föräldrar. Hon berättar också om hur British ibland hämtar på dagis för att underlätta för henne.

”Två fantastiska barn”

Bråding poängterar också att det inte finns några ’hard feelings’ mellan henne och British, att han kommer och hälsar på barnen och har en egen relation med dem. Hon är också noga med att prata om att familjekonstellationer kan se olika ut och att hon inte tycker att ’det är sämre för att familjen inte bor ihop, så länge det finns kärlek, trygghet och värme’.

– Men det är klart att jag tillåtit mig själv att känna en sorg över att jag inte har fått dela det här med någon på samma sätt att ’nu planerar vi att bli gravida’ så följer båda med till alla möten. Men nu blev det såhär i mitt liv och jag fick två fantastiska barn och jag har fortfarande en väldigt fin relation med pappan, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM