SVT-profilen Katarina Hultling: ”Vet att jag kommer dö i cancer”

1 av 2 | Foto: NATANAEL JOHANSSON
katarina Hulting.
NÖJE

Behandlingen mot bröstcancern avslutades i våras.

Nu berättar Katarina Hultling, 62, om livet efter sjukdomen.

– Jag tänker på cancern varje dag och undrar när den ska komma tillbaka. Jag vet att jag kommer att dö av cancer, säger hon till Expressen.

Sedan 2014 är SVT-profilen Katarina Hultlings kropp fri från cancern och i våras avslutades behandlingarna. Men rädslan för att sjukdomen ska komma tillbaka finns fortfarande kvar.

I en intervju med Expressen berättar programledaren att skräcken för att drabbas igen aldrig försvinner.

”Blir orolig”

– Varje gång jag får ont någonstans tror jag att det är metastaser och blir orolig. Men då får jag backa tillbaka och tänka att det är det nog inte, jag är ju ändå utskriven, säger hon till tidningen.

Risken för återfall är störst inom de fem närmsta åren. Katarina Hultling säger att hon är säker på att cancern kommer att vara det som tar hennes liv.

– Klarar man sig i tio år, då klarar man sig väldigt bra... Jag tänker så.

Visade upp sig i ”Skavlan”

SVT-profilen fick diagnosen bröstcancer hösten 2011 och hon har varit öppen med kampen mot sjukdomen under hela behandlingsperioden. När Katarina Hutling gästade ”Skavlan” 2012 blottade hon sitt kala huvud för tv-tittarna och hon har varit ambassadör för Cancerfonden.

– Man måste våga låta sin röst bli hörd i forum där man kan påverka människor. Jag har alltid jobbat för att folk ska våga visa vilka de är, våga vara mer öppna, har hon sagt om uppdraget.

ARTIKELN HANDLAR OM