Kaspersens punglåt anmäld av tv-tittare

Lockade till skratt under Idrottsgalan – men alla är inte nöjda

1 av 3
NÖJE

Kaspersen sjöng om Daniel Nannskogs pung.

Sportstjärnan själv tog saken med ro, men tre personer har anmält numret till Granskningsnämnden, skriver Expressen.

”Varken kvinnor, män eller någon annan ska behöva utsättas för sexistiska påhopp och speciellt inte på bästa sändningstid i public service”, skriver en anmälare enligt tidningen.

Kristin Kaspersen gav Daniel Nannskogs famösa skrevning en känga under ”Idrottsgalan”.

Hans pose med benen brett isär i SVT:s sportprogram eldade på diskussionen om ”man spreading” och i galan sjöng Kaspersen om ”Han är en tuff karl i tajt förpackning, en snygg karl i trångt fodral. Han är ett bredbent stycke dynamit - hans skrev osar världselit. Vi får en helt ny kroppsuppfattning, där är manspread ett ideal. Han är atletisk som en grekisk gud, flankerad av inträngd brud”, till melodin till mamma Lill-Babs ”Tuff brud i lyxförpackning”.

”En närbild på Nannskogs pung”, fortsatte Kaspersen innan storbildsskärmen zoomade in på skrevet i bilden från när han kommenterade fotbolls-VM i Brasilien 2014, under ett blåssolo.

”Sexistiskt påhopp”

Vid galan var Daniel Nannskog själv inte upprörd över sången, men enligt Expressen har tre personer anmält sången som sexistisk.

”Varken kvinnor, män eller någon annan ska behöva utsättas för sexistiska påhopp och speciellt inte på bästa sändningstid i public service, hur varmt och humoristiskt framförandet än var. Det sänder fel signaler och jag är helt övertygad om att SVT aldrig ens skulle komma på tanken att låta en manlig programledare sjunga om sin kvinnliga kollegas kön eller stora bröst. Varför tycker SVT att det är okej att göra det mot en man? ”, skriver en annan av anmälarna enligt Expressen.

”Känner mig färdig”

Nöjesbladet söker SVT:s representanter. Daniel Nannskog upprepar att han inte blev upprörd av sången vid galan, och inte heller är det i dag. För honom är saken överspelad.

– Jag känner mig rätt färdig med det där, säger han och skrattar.