Håkan Hellström gör spelning på Ullevi 2020

Firar 20-årsjubileum

Håkan Hellström firar 20-årsjubileum med en stor spelning på Ullevi nästa sommar.

Han bekräftar spelningen på Instagram.

”Trots att jag inte firar födelsedagar så ska jag verkligen fira det här”, skriver artisten.

Gitarristen hintade om det redan i maj.

Nu bekräftar Håkan Hellström själv att han återvänder till Ullevi nästa år.

Nästa år är det 20 år sedan Håkan Hellström, 45, släppte debutalbumet ”Känn ingen sorg för mig Göteborg”. Sedan dess har han gett ut ytterligare åtta studioalbum och blivit en av Sveriges absolut mest populära och folkkära artister. Han har gång på gång sålt ut Sveriges allra största arenor.

”Hela mitt liv”

För att fira 20-årsjubileet kommer Hellström att spela på Göteborgsscenen, det avslöjar han själv på Instagram.

”2020 är det 20 år sedan jag spelade in och gav ut min första skiva. Då trodde jag aldrig att jag skulle bli kvar i rampljuset så länge. Var mest glad över att ha fått chansen att göra en låt, ”Känn ingen sorg för mig Göteborg”. Den låten var bara tre fyra minuter, men ändå hela mitt liv”, skriver han och fortsätter:

Besvikelse?

”Jag trodde inte särskilt många skulle höra skivan. 2020 har vi alltså hållit på i tjugo år, varit i alla städer, och trots att jag inte firar födelsedagar så ska jag verkligen fira det här. För det innebär också att jag får spela live igen med mina kompisar, alltså ni som lyssnat på musiken, och varit på konserter runt om i Sverige”.

Men samtidigt kan nog en del av Håkan Hellströms fans bli besvikna. Det blir ingen stor turné. En spelning gör han:

”Det blir ingen stor turné eller så, men det blir den här spelningen på Ullevi. Hoppas att några av er kan ta sig dit”, skriver Håkan Hellström på Instagram.

Håkan Hellströms Instagraminlägg bekräftar det som hans gitarrist Simon Ljungman avslöjade för P4 Skaraborg redan i maj.

– Vi har haft ynnesten att göra fem Ullevi-konserter och nu planerar vi att göra ännu en nästa sommar. Det är ju fortfarande hemligt, så ni som bor i Skaraborg och lyssnar får inte säga något till göteborgarna, sa Ljungman då.

Håkan Hellström
Håkan Hellström
Publisert:

LÄS VIDARE