Nya budskapet på Aviciis Instagram

Det har gått ett år sedan artisten dog

avAnna Shimoda, Hans Shimoda

Publicerad:
Uppdaterad:

Det senaste Instagram-inlägget publicerades den 18 april 2018.

I dag, ett år efter Tim ”Avicii” Berling dog, har ett nytt inlägg publicerats.

”Sprid glädje genom min musik, i budskapet och njut av framgången men inte den materialistiska framgången – Tim 2018”, står det till en bild på en leende Tim som sitter vid en keybord.

I dag på påskafton är det ett år sedan Tim ”Avicii” Berling dog under en semesterresa i Oman.

”Vår älskade Tim var en sökare, en skör konstnärssjäl som alltid burit på stora existentiella frågor. En överpresterande perfektionist som reste och jobbade hårt i ett tempo som ledde till extremt svår stress. Han kämpade verkligen med tankar om Meningen, Livet, Lyckan. Nu orkade han inte längre. Han ville få frid”, skrev familjen i ett öppet brev.

Två dagar innan Tim dog publicerade han en bild på Instagram med texen ”It’s always sunny in California” följt av flera emojis. Det kom att bli hans sista inlägg.

Men i dag publicerades en bild på en leende Tim som sitter framför en keybord med texten: ”Sprid glädje genom min musik, i budskapet och njut av framgången men inte den materialistiska framgången – Tim 2018”. Den texten skrev Tim tre dagar före sin död i sin mobil. 

Inlägget som bara har legat ute i några timmar har i skrivande stund gillats av över 600 000 personer och många kända personer har kommenterat med röda hjärtan, såsom Kygo, Benjamin Ingrosso och Nicky Romero som för övrigt har samarbetat med Tim.

När Tim dog var han nästan färdig med sitt nya album som nu har kunnat färdigställas och ges ut postumt med hjälp av anteckningar, mejlkonversationer och sms. Den 10 april släpptes singeln ”SOS” och albumet ”TIM” kommer den 6 juni. Alla intäkter kommer gå till Tim Berling Foundation som startades efter Tims bortgång. Stiftelsen ska stödja personer och organisationer som arbetar förebyggande mot psykiskt ohälsa och självmord.

I dag valde också Tims mamma, skådespelerskan Anki Lidén, att för fösta gången skriva om den tunga sorgen i ett sms till Nöjesbladet.

”Jag ställer inte upp på intervjuer – klarar inte det. Vissa dagar är okej, andra värre än tidigare. Outhärdligt att Tim är borta för alltid. Har sjunkit in nu och det är fruktansvärt att leva med sorgen. Kan bara ta en dag i taget”.

Tim Berling blev 28 år.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM