Eskilstuna

Favoriterna stod pall i Andra chansen

Av: 

TT

NÖJE

Förhandsfavoriten Anis Don Demina höll för trycket. Nu är han vidare till final i Melodifestivalen. Det är även Paul Rey, Felix Sandman, Mendez och Alvaro Estrella, som alla vann sina dueller.

Anis Don Demina och hans "Vem e som oss" tävlade mot Ellen Benediktsons och Simon Peyrons "Surface" och var tidigt storfavorit hos spelbolagen. Bidraget är dessutom ett av de mest strömmade på Spotify i årets tävling.

I Andra chansen var Anis Don Demina i toppform – och har dessutom lagt till pyroteknik för att lyfta numret ytterligare.

– Det var mitt bästa framträdande hittills. De där sista tio procenten kom verkligen. Nu blir det cocktails och mera cocktails med mina kompisar, säger han till TT.

26-åringen är sist ut i nästa veckas final, vilket han ser fram emot. Dessutom kan det bli en del ytterligare justeringar i scenframträdandet.

– Jag har lite planer, vi ska brassa på lite. Men det får ni se då. Håll i hatten.

Samarbetat med Snoop Dogg

Paul Rey och hans stillsamma "Talking in my sleep" lyckades också knipa en finalplats i Andra chansen. Han slår därmed ut Malou Prytz och hennes "Ballerina".

– Min första tanke när jag hörde mitt namn ropas upp var på Malou, att jag skulle krama om henne och säga fy fan vad grym du är. För det är hon verkligen, säger Rey.

Paul Rey debuterade i Melodifestivalen i år, men är långt ifrån en nybörjare i musikbranschen. Tidigare har han samarbetat med bland andra Snoop Dogg och har miljontals strömningar på Spotify. 27-åringen från Lund har dessutom skrivit Ellen Benediktsson och Simon Peyrons bidrag i tävlingen.

"Nytänkande och moderna"

Felix Sandman trodde på förhand att Frida Öhrn skulle slakta honom i den tredje duellen – men tittarna ville annorlunda. Nu är han klar för final med bidraget "Boys with emotions".

Felix Sandman tävlade senast i Melodifestivalen 2018 med bidraget "Every single day", där han också gick vidare till Friends Arena via Andra chansen. Den gången knep han silvermedaljen i tävlingen.

Nu hoppas han på mer.

– Mitt nummer och min låt och jag är väldigt nytänkande och moderna när man snackar om beat och melodi, men också text och budskap. När det kombineras blir det magi, säger han.

Latinrytmer trumfade dragspelssväng

På förhand såg den sista duellen ut att bli årets jämnaste.

Men Mendez och parhästen Alvaro Estrella lyckades med sin fartfyllda och färgglada latinlåt "Vamos amigos" att slå ut Drängarna, efter en nervös väntan.

– Jag hörde ingenting, jag kände bara Leo lyfta upp mig. Då förstod jag att vi gått vidare, säger Estrella.

Hans kumpan medger att deltagandet i Melodifestivalen har tagit ut sin rätt både fysiskt och mentalt.

– Nu ska jag bort några dagar. Jag tror att min kropp och min hjärna bara behöver ligga stilla ett tag, säger Mendez.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Eskilstuna