Publicerad:
Uppdaterad:

Anja Pärson om skadan i tv-programmet

”Det var många ledband som gick av”

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Tv-inspelningen fick ändras efter Anja Pärsons skräckskada.

Nu berättar hon själv om den otäcka olyckan i Kanal 5:s ”Vem kan slå Anja och Foppa?”.

– Det var en rejäl krasch, jag har knappt kunnat gå under sommaren, säger hon till Expressen.

Hon fördes akut till sjukhus och inspelningarna av ”Vem kan slå Anja och Foppa?” fick stoppas. Men Anja Pärson, 38, har inte själv velat prata om den otäcka olyckan eller skadorna hon ådrog sig under tv-inspelningen. Förrän nu.

– Jag skadade foten rejält i maj och är i princip frisk nu men fortfarande inte riktigt, jag kommer ta det lugnt här i dag. Jag har inte testat foten speciellt mycket sen jag skadade mig. Det har varit en tuff resa tillbaka, säger Anja Pärson till Expressen inför en välgörenhetsmatch.

”En liten, liten benbit gick av”

Skidlegendarens fru Filippa Rådin, 46, lade i samband med olyckan i maj ut en bild på Instagram där Anja Pärson ses hoppa på kryckor i en sjukhuskorridor.

”Igår blev det akuten efter en mindre lyckad dag på jobbet. Idag är det kryckor, brutal smärta och besök hos olika läkare och specialister”, skrev hon då.

Varken Pärson eller Rådin har tidigare inte velat kommentera olyckan mer än det som skrivits i sociala medier. Anja Pärson beskriver olyckan som ”en rejäl krasch”, säger att en benbit gick av och att hon haft stora problem med att gå i flera månader efteråt.

– Det blev inte en rubricerad fraktur men det var nästintill och en liten, liten benbit gick av. Det var många ledband som gick av och jag fick kompressionsskador och så vidare. Så det var en rejäl krasch. Jag har knappt kunnat gå under sommaren och kan fortfarande inte göra benböj och massa sådana grejer. Det är bland de längre skadorna jag kommit tillbaka ifrån faktiskt, säger hon till Expressen.

Locket på från Kanal 5

Trots skadan kunde tv-inspelningen slutföras. Kanal 5 tvingades kasta om i inspelningsschemat och Anja Pärson fick avstå ett antal utmaningar till förmån för parhästen Peter Forsberg, 46. Även Kanal 5 har lagt locket på om olyckan, men programledaren Jessica Almenäs, 43, berättade tidigare i höstas för Nöjesbladet om hur det påverkat tv-inspelningen.

– Det påverkade inspelningen ganska mycket faktiskt, men jag tror inte det kommer synas så mycket i tv-rutan, sa hon då.

Om hur Anja Pärson påverkades av olyckan sa hon:

– Hon blev ju lite frustrerad, för det var ju vissa tävlingar som jag vet att hon hade velat göra som hon fick lämna över till Peter. Då såg man lite att det skar i hennes hjärta, att: ”det här vill jag så gärna göra”. Så jag tror att det tog lite grann på henne.
 
”Vem kan slå Anja och Foppa?” sänds på Kanal 5 söndagar 21.00.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: