Pressen på ”Vår tid är nu”-debutanterna

Känner krav att leva upp till SVT-seriens popularitet

Morten Vang Simonsen, Julia Heveus och Oskar Laring har tagit plats som den yngre generationen i ”Vår tid är nu”.

De känner alla pressen att prestera i SVT-succén.

– Det är en jättetung uppgift att lägga på sina axlar, säger Heveus.

Morten Vang Simonsen, 29, Julia Heveus, 23, och Oskar Laring, 29, har debuterat i den nya säsongen av ”Vår tid är nu”. Heveus och Laring i rollerna som barn till karaktärerna Nina respektive Maggan, Vang Simonsen som den politiskt engagerade revolutionsivraren John.

Men att ta plats i Sveriges mest populära dramaserie på senare år har satt press på debutanterna.

– Det har varit väldigt omvälvande och hela ens liv har vänts upp och ner på nåt sätt, men det har varit hur kul som helst, säger Oskar Laring.

Vill hålla nivån

– I och med att den har fått så otroligt stort genomslag så kände man ju verkligen att man vill att den ska fortsätta hålla samma standard. Det är klart att det är en jättetung uppgift att lägga på sina axlar, men det är jättefantastiskt att få den möjligheten, som min min första stora roll, säger Julia Heveus.

Säsongens första avsnitt hade 1,5 miljoner tittare och serien diskuteras flitigt i sociala medier. Morten Vang Simonsen, som är från Danmark, men har gått på scenskolan i Göteborg, kommer att undvika seriens diskussionsforum på nätet.

– Jag vågar knappt tänka på vilka åsikter det kan bli. Om folk vill stoppa en på gatan och slå ner en. Jag kommer gå i stora cirklar kring de här Facebookgrupperna som diskuterar serien. Jag har ju redan gjort mitt arbete. Det skulle kännas svårt att gå in och läsa vad folk tycker, säger han.

”Alldeles för känslig”

Främst är han rädd för att tittarna kommer att ogilla hans karaktär i serien.

– Jag tycker inte om att vara opopulär, jag är alldeles för känslig om vad folk skriver, säger Morten Vang Simonsen och skrattar.

Julia Heveus, som spelar överklassdottern Christina, kommer däremot följa vad tittarna tycker om hennes karaktär.

– Man vill ju skapa reaktioner. Det skulle vara tråkigt om de inte tyckte någonting, säger hon.

”Vår tid är nu” sänds på SVT1 måndagar 20:00.

Publisert:

LÄS VIDARE