Woody Harrelson åkte till Sverige trots stängda gränser

Producenten övertalade: Hade ändå goda skäl

Uppdaterad 2020-07-05 | Publicerad 2020-07-04

Woody Harrelson trotsade stängda gränser för Ruben Östlunds filminspelning i Sverige.

Woody Harrelson är i Sverige för att spela in Ruben Östlunds långfilm.

Men det var nära att stjärnskådisen inte skulle komma alls.

– Det hade varit en katastrof om vi hade tvingats avbryta, säger producenten Erik Hemmendorff till GP.

Hollywoodstjärnan Woody Harrelson, 58, skull egentligen varit på plats redan i mars för att spela in Ruben Östlunds, 46, kommande långfilm ”Triangle of sadness”. Coronapandemin stoppade allting då, men nu är Harrelson på svensk mark, närmare bestämt i Trollhättan där han varit i två veckor för inspelning, skriver GP.

– Flera sa till mig att jag borde stanna hemma nu också, men jag ville inte göra Ruben besviken, säger stjärnan till tidningen.

”Hundratals arbetstillfällen som står och faller”

Men det var inte självklart att han fick komma in i Sverige. Harrelson skulle resa från sitt hem på Hawaii, via Amsterdam. Men när han skulle flyga från Nederländernas huvudstad satte flygbolaget stopp.

Då klev producenten Erik Hemmendorff in i handlingarna och lyckades få med skådisen på planet efter lite övertalning. Men man var även tvungna att övertyga svenska gränspolisen att det var viktigt att Harrelson kom in i landet. Problemet var att gränserna i Europa inte hade öppnats än, skriver GP.

– Det är hundratals arbetstillfällen som står och faller med att han kommer hit, så vi hade ändå goda skäl. Det hade varit en katastrof om vi hade tvingats avbryta. Dessutom har Woody suttit isolerad på Hawaii där det i princip inte varit någon smitta, säger Erik Hemmendorff till tidningen.

Ruben Östlund under inspelningen av nya filmen "Triangle of sadness".

ANNONS

Följ ämnen i artikeln