Lisa Kudrow: Så blir återföreningen av ”Vänner”

”Sånt ingen hört talas om förut”

HOLLYWOOD. Allt var klappat och klart för en återförening av ”Vänner”.

Men corona-viruset stoppade den emotsedda tv-festen.

Fansen kan dock andas ut – Lisa Kudrow försäkrar att arrangemanget kommer att bli av.

– Vi har precis spikat ett nytt datum. När vi når dit får vi se om vi kan göra det, säger den 56-åriga stjärnan när Aftonbladet når henne på telefon i hemmet i Los Angeles.

Nyheten om återföreningen tidigare i år höll på att välta internet. Inte ens när det stod klart att det inte handlar om nya avsnitt utan ”bara” en stund där samtliga huvudrollsinnehavarna ska träffas och prata gamla minnen, sänktes temperaturen.

Inte ens corona stoppar det här gänget från att träffas. Lisa Kudrow avslöjar att de gamla kompisarna spikat nytt datum för den väntande tv-festen.
Inte ens corona stoppar det här gänget från att träffas. Lisa Kudrow avslöjar att de gamla kompisarna spikat nytt datum för den väntande tv-festen.

– Det handlar inte bara om minnen. Det blir andra saker också, avslöjar Kudrow samtidigt som hon är mycket försiktig när hon beskriver projektet.

– Jag borde egentligen inte prata om det, men det ska kunna bli bra.

Återföreningen är en engångsgrej för att hylla serien som var makalöst populär när den sändes 1994-2004.

– Vi hade kommit rätt långt när vi var tvungna att ställa in. Men vi ska få till det. Alla har bokat in det i sina scheman.

Några tankar på att försöka göra programmet via zoom eller liknande har inte varit aktuellt.

Bäst betalda

– Det togs upp vid något tillfälle. Men det blev ett omedelbart nej. Det är inte vad det handlar om. Vi ska inte göra det här på håll, säger skådespelerskan som i serien porträtterade Phoebe.

”Vänner” kretsade kring sex personer i 20-årsåldern på Manhattan i New York.

För Kudrow och hennes kollegor förändrade långköraren livet.

– Det gav oss allt. Vi var de högst betalda kvinnorna på tv. Jag var inte bara del av något som var så välskrivet, så omtyckt och som levt vidare alla år, men det gav mig också den kreativa friheten att utforska andra, smalare projekt som var väldigt tillfredsställande.

Lisa Kudrow.
Lisa Kudrow.

Att hon är positiv till återföreningen råder ingen tvekan om.

– Vi ser alla verkligen fram emot att göra det. Vi har otrolig roligt när vi pratar tillsammans. Men det är svårt för oss att hålla oss till ämnet för vi kommer hela tiden in på stickspår och börjar skratta åt något.

Under samtalet låter det som om hon värdesätter ”Vänner” mer nu än när hon gjorde serien.

Bakom kulisserna

– Då insåg jag inte hur sällsynt det är att en hel ensemble kommer överens och fortfarande gillar varandra. Det är så härligt.

På frågan om hon inte kan avslöja lite mer om vad som väntar i programmet, skrattar hon.

– Ni kommer att få se oss minnas och hylla serien, och höra vad som skedde bakom kulisserna. Det är sånt jag inte tror har berättats förut.

Att det inte avslöjats tidigare har enligt Kudrow en logisk förklaring.

– En del av oss minns inte saker på samma sätt. Det är roligt när man får till det och går igenom det man kommer ihåg. Själv minns jag knappt något från den tiden (skratt).

I väntan på återföreningen är Kudrow inom kort tv-aktuell i ”Space force”, en komediserie med Steve Carell och John Malkovich.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE