Christer Lindarw

”Babsans” hårda kritik mot prideartisterna

Lars-Åke Wilhelmsson: ”Gör era nya låtar en annan gång”

Av: 

Alex Hartelius

NÖJE

Lars-Åke Wilhelmsson tyckte att det var alldeles för lite schlager på Schlagerkvällen.

Nu riktar han hård kritik mot de artister som i stället väljer att presentera sina nya låtar.

– Under en schlagerkväll ska det vara låtar som alla kan sjunga med i, säger han.

Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson är inte nöjd med upplägget av Schlagerkvällen under Stockholm Pride. Han tycker att flera artister tar tillfället i akt att lansera sina nya singlar, i stället för att fokusera på nostalgiska schlagerdängor.

– Jag tycker att man ska vara försiktig med att presentera sin nya skiva på en schlagerkväll. Jag tror inte att det är vad publiken vill ha, säger ”Babsan” till Nöjesbladet och fortsätter:

– Det var otroligt att få se Nanne Grönvall och alla andra artister, men gör era nya låtar en annan gång. Under en schlagerkväll ska det vara låtar som alla kan sjunga med i.

”Babsan” stod själv på scen och framförde sin egen låt ”Ge mig en spanjor”, och tillsammans med Christer Lindarw, som överraskade med att dyka upp, framförde han sedan After Darks ”La dolce vita”.

– La dolce vita är ett bra exempel på en bra party- och schlagerlåt.

”Kan inte ha kul på Pride”

”Babsan” är en omtyckt karaktär i pridesammanhang. Dragshowartisten säger att människor köar för att få ta selfies med honom, vilket gör att det blir svårt att njuta av festligheterna.

– När jag går ut och försöker se vad som är på scen får jag inte stå i fred. Visst, det är ett lyxbesvär men man blir lite trött när man bara vill umgås med sina vänner i stället för att hela tiden stå och bli fotograferad. För mig är det bara ett jobb och jag kan inte riktigt ha kul på Pride.

Även om han uppskattar att folk tycker om ”Babsan” så vill han kunna vara en del av festivalen utan alla ska ”rycka och dra”.

– Man känner sig skitdivig när man säger “men snälla nån, jag måste få stå och ha lite kul och se artisterna på scen”. Samtidigt är jag jätteglad att folk gillar “Babsan”.


PODD: Från Stonewall Inn till Stockholm Pride – hela historien

Med anledning av Stockholm Pride 2019 tillägnar Aftonbladet Daily ett helt avsnitt åt Pride-rörelsens historia.

Stockholm Pride 2018.

   Det är i år 50 år sedan polisen stormade en HBTQ-bar i New York. Efter otaliga razzior hade gästerna fått nog: kravaller, som varade i dagar, bröt ut och Stonewallupproret var igång – startskottet för Pride-rörelsen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Christer Lindarw

LÄS VIDARE

Magnus Carlsson om livslögner, Alcazar och att komma ut i media

ÄMNEN I ARTIKELN

Christer Lindarw

”Babsan” Lars-Åke Wilhelmsson

Pride