Pernilla Wahlgren om succén och framtiden

Avslöjar: ”Det blir en säsong sex”

Det har varit en fullspäckad vinter och vår för Pernilla Wahlgren.

Och lagom till säsongsavslutningen av ”Wahlgrens värld” kommer glädjebeskedet.

– Det blir en säsong sex och den inspelningen har redan dragit i gång, säger hon till Nöjesbladet.

I veckan har det varit säsongsavslutning av ”Wahlgrens värld” och Pernilla Wahlgren, 51, ser nu fram emot ledigheten som närmar sig.

– Jag har inte haft en ledig dag på sex veckor eftersom jag har spelat in julkalendern och haft både min turné och ”Wahlgrens värld” samtidigt. Ett sånt tempo kan man förstås inte hålla hela tiden, men jag har ju vetat att efter den 28 april när turnén är slut så blir det lugnare, säger hon till Nöjesbladet.

Även om det varit mycket jobb så njuter Pernilla av framgången.

– Det är häftigt att få uppleva en sån här skjuts i karriären efter 40 år. Att programmet blivit en sån framgång och att min show som vi kört i över 150 föreställningar varit utsåld i stort sett varje kväll. Det är helt galet.

Showen spelas in för tv

För Nöjesbladet avslöjar Pernilla att turnén ”Kort, glad och tacksam” spelas in för tv.

– Vi har inte gått ut med det än, men vi kommer spela in den för tv nu i helgen. Det känns skitkul. För jag vill verkligen att alla ska se den och det är kul att den dokumenteras.

Vad händer annars på jobbfronten?

– I dag har jag gjort två plåtningar för stora kommande projekt. Ett scenprojekt och ett tv-projekt. Jag kan inte prata mer om det även om jag vill så det får du återkomma om. Men båda två får ni se innan året är slut.

Säsongsavslutning av ”Wahlgrens värld” i veckan – är det slut i rutan för familjen Wahlgren sedan?

– Nej, det blir en säsong sex och den inspelningen har redan dragit i gång. Vi har filmat oavbrutet sedan vi var i Thailand över nyår. Så ni slipper inte oss i rutan i höst, säger hon skämtsamt.

Inte tid med att dejta

Varför tror du att ”Wahlgrens värld” blivit en sådan succé?

– Jag tror att folk känner att det är ärligt och att vi vågar visa både problem, bråk och kaos. Vi är så öppna och transparenta. Vi känner oss väldigt bekväma med teamet som filmar, men det är en sak att sitta och bråka framför dem och en helt annan sak att veta att flera hundratusen tittare sedan sitter och kollar.

– Vi får titta på programmen innan och godkänna allt som ska visas, men jag skulle aldrig drömma om att klippa bort saker för att försköna mig själv. Sån är inte jag.

I veckans avsnitt skämtar du om att ditt nyårslöftet för 2019 är att ha mer sex.

– Ja, det där var mest på skämt. Jag prioriterar inte alls karlar just nu. Sker det så sker det. Men det krävs att man går på dejter och det har jag absolut inte tid med. Inte lust heller egentligen. Och Tinder och dejting-appar har jag lagt ner.

Vad är det som driver dig att göra ytterligare en säsong av ”Wahlgrens värld”?

– Efterfrågan är så stor, och om jag inte fick så mycket...

Betalt?

– Hahaha, ja det också, nej men allvarligt. Jag blir stoppad på gatan ofta av folk som säger att de älskar programmet och det är klart att sånt gör att man vill fortsätta. Och vi tycker att det är kul. När det inte är roligt längre så lägger vi ner.

”Wahlgrens värld” finns på Dplay.se

Publisert:

LÄS VIDARE