Ellen DeGeneres ber om ursäkt efter hårda kritiken

Utreds internt: ”Jag lovar att dra mitt strå till stacken”

I ett brev till sina kollegor ber Ellen DeGeneres om ursäkt.

I brevet, som People publicerar i sin helhet, tar hon upp kritiken som förts fram mot henne och pratshowens producenter.

”Jag är glad att det här har förts fram. Jag lovar att dra mitt strå till stacken och fortsätta pusha mig själv och alla omkring mig så vi lär oss och växer”, skriver hon.

Det interna brevet har skickats ut till personalen som arbetar med Ellen DeGeneres, 62, show efter att flera medarbetare har trätt fram och kritiserat programledaren, men framför allt tre av pratshowens producenter för att ha skapat en ”förgiftad” arbetsmiljö.

I brevet, som People har kommit över och publicerar i sin helhet, skriver Ellen DeGeneres om hur hon på den allra första inspelningsdagen 2003 betonat hur ingen skulle höja sin röst och att alla skulle behandlas med respekt.

”Uppenbarligen har något förändrats och jag är besviken över att det inte blivit så som jag ville. För det ber jag om ursäkt. Alla som känner mig vet att det är motsatsen till vad jag tror på och vad jag hoppats på för vårt program”, skriver programledaren i brevet.

Internutredning

Tidigare i veckan inleddes en internutredning där Warner Brothers som producerar ”Ellen DeGeneres show” anlitat utomstående konsulter för att få hjälp att undersöka anklagelserna om den bristande arbetsmiljön bakom kulisserna på den populära pratshowen. Då hade nuvarande och tidigare medarbetare berättat för sajten Buzzfeed om rasistiska kommentarer och hur medarbetare fått sparken utan anledning.

Under torsdagen, samtidigt som Ellen DeGeneres skickade sitt brev till sina kollegor meddelade Warner Brothers att man låtit intervjua dussintals nuvarande och tidigare anställda och produktionsbolaget var: ”missnöjda med att de inledande resultaten av utredningen indikerade en del avvikelser i showens dagliga ledarskap”.

I ett uttalande skriver produktionsbolaget att de har ”identifierat ett flertal personalförändringar tillsammans med lämpliga åtgärder för att åtgärda de problem som lyfts fram”.

Ellen DeGeneres skriver i sitt brev till medarbetarna att hon skulle ha föredragit att prata direkt med dem, men att hon på grund av corona fick göra det via brev.

”Medan vi har växt exponentiellt så har jag inte haft möjlighet att hålla koll på allt och istället förlitat mig på att andra skulle göra sina jobb på det sätt som jag har velat få det gjort. Uppenbarligen har inte alla gjort det. Det kommer nu förändras och jag är angelägen om att se till att det här inte händer igen”, skriver hon i brevet.

”Fruktansvärt”

Kritiken har främst riktats mot tre producenter, men även Ellen DeGeneres har kritiserats.

– Om hon vill ha sin egen show och ha namnet på sin show, då behöver hon engagera sig bättre i vad som pågår, har en tidigare medarbetare sagt till Buzzfeed.

Ellen skriver i sitt brev:

”Jag har också fått veta att personer som arbetar med mig har uttalat sig å mina vägnar och felaktigt målar upp vem jag är och det måste sluta. Som någon som själv varit bedömd och nästan förlorat allting för att bara vara den jag är så förstår jag verkligen och känner djup medkänsla med dem som blir sedda som annorlunda, eller orättvist behandlade, inte likabehandlade, eller värre, åsidosatta. Att veta att någon som helst av er har känt så är fruktansvärt för mig”.

Det har stormat kring Ellen DeGeneres den senaste tiden.
Det har stormat kring Ellen DeGeneres den senaste tiden.
Publisert:

LÄS VIDARE