George Michael hjälpte kvinna bli gravid: ”Gav hopp”

Donerade 100 000 kronor till IVF-behandling

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
1 av 2 | Foto: Suzanne Plunkett / Reuters
George Michael.

Lynette Gillard och Nathan Hart har fått ett efterlängtat barn – tack vare George Michael.

Popikonen donerade drygt 100 000 svenska kronor till paret för att hjälpa dem bekosta IVF-behandlingar.

Nio månader efter George Michaels död födde Lynette Gillard en son.

Lynette Gillard, 38, fick 9000 pund, motsvarande drygt 100 000 svenska kronor, i en anonym donation. Det har senare visat sig att det var George Michael som stod för den generösa checken, i syfte att hjälpa kvinnan bekosta dyra IVF-behandlingar.

Hon har försökt bli gravid i 13 års tid. På juldagen förra året fick hon beskedet hon så länge väntat på – att hon väntade barn. Samma dag dog George Michael.

Nu har barnet, en pojke, kommit till världen – nio månader efter George Michaels död. För två veckor sedan födde Lynette Gillard sonen Seth, som även bär musikikonens förnamn i mellannamn; Seth Logan George Hart.

– Hans låtar spelade på radion när vi var på vårt första ultraljud och när jag skulle föda, säger Lynette Gillard till The Sun och fortsätter:

– Han trodde på mig och gav mig hoppet att fortsätta försöka även när jag kände att det inte tjänade något till.

Nio IVF-behandlingar

George Michael fick upp ögonen för Lynette Gillard när hon medverkade i ett tävlingsprogram på tv, i hopp om att vinna pengar till IVF-behandlingar. Han spårade henne genom cheferna för tv-kanalen och donerade därefter runt 100 000 kronor till Lynette Gillard – under förutsättning att hans namn skulle hållas hemligt så länge han levde.

Tack vare pengarna kunde Lynette Gillard och hennes partner Nathan Hart, 39, genomgå nio IVF-behandlingar. Förra året beslutade sig paret för att testa metoden en sista gång – men upptäckte att de blivit gravida på naturlig väg innan de hann så långt.

– Jag hoppas att han tittar ner med ett leende med vetskapen om att jag har fått det jag så länge längtat efter, säger Lynette Gillard till The Sun.

Har hjälpt till förut

Enligt The Mirror har George Michael agerat hemlig välgörare förut. Vid ett tillfälle skrev han en check om knappt 300 000 kronor till en gråtande främling på ett café, som var skuldsatt upp över öronen. George Michael lämnade checken till servitören och bad denne överlämna gåvan först efter att han lämnat caféet.

George Michael har även arbetat på ett boende för hemlösa, efter att de andra volontärerna svurit på att hålla hans deltagande hemligt för omvärlden.

Han har dessutom bidragit med miljontals pund till Childline (en hjälplinje för barn och unga) genom åren, för att hjälpa landets mest utsatta barn till bättre liv, skriver The Mirror.

George Michael föddes i London 1963 och hittades död i sitt hem i Oxfordshire på juldagen 2016. Han var en brittisk popsångare, musiker, producent och låtskrivare och utgjorde under 1980-talet den andra halvan i popduon Wham tillsammans med Andrew Ridgeley. Han dog av naturliga orsaker, 53 år gammal.

Publicerad: