Stones mötte fansen i natt efter konserten

avMathilde Albinsson

Ingen vild festnatt för Rolling Stones efter spelningen på Friends arena.

I stället återvände de till hotellet – och skrev autografer.

– När Keith Richards gick fram till det där kravallstaketet blev det kaos, folk klättrade över, säger Aftonbladets fotograf P-O Sännås.

1 av 4 | Foto: Per-Olof Sännås
Keith Richards skriver autografer.

Köerna ringlade långa utanför Friends arena i Stockholm inför Rolling Stones utsålda spelning.

Efter konserten åkte rockmedlemmarna tillbaka till Grand Hôtel i Stockholm. Runt 23.40 anlände en karavan bestående av limousiner och svarta Mercedes-bussar till hotellet. Rockikonerna färdades i varsin bil.

Först kom Mick Jagger, som drog upp huvan på sin mörklika munkjacka och blev lotsad bort i riktning mot sin lyxsvit av en livvakt.

Därefter kom Charlie Watts. Då började de häckande fansen skrika – och trots duggregnet tog han sig bort till kravallstaketet med hjälp av livvakter.

– Folk sträckte fram skivor och bilder, så han skriver autografer. Han brukar ändå inte göra det. När han är klar försvinner han iväg genom köksingången, rapporterar Aftonbladets fotograf P-O Sännås.

Keith Richards skapade kaos

Även Keith Richards, som anlände efter Watts, stannade till för att skriva autografer åt de suktande fansen. På sin svarta t-shirt syntes orden ”Straight outta Dartford”, en flirt med filmen ”Straight outta Comtpon” som skildrar gangstarappens pionjärer N.W.A. Dartford är namnet på den stad i grevskapet Kent i sydöstra England där Richard föddes 1943.

– När Keith Richards gick fram till det där kravallstaketet blev det kaos, folk klättrade över. Folk rundar staketet så det är ju kaos runt honom. Men de har jättetrevliga livvakter som går fram och pratar om vädret och så. Det är inga elaka typer. Det har de inte alltid haft förr i tiden, säger P-O Sännås och fortsätter:

– Men de verkade glada och vid gott humör.

Gästade Sverige senast 2014

Ronnie Wood har däremot inte skymtats vid hotellet.

– Han hade ju med sig sin fru och båda barnen. De verkar inte ha åkt med de andra.

Det legendariska bandet landade på Arlanda under tisdagskvällen. På landningsbanan väntade flera limousiner som körde dem till deras hotell. På torsdagen gjorde de sin första Stockholmspelning efter förra besöket 2014. Då avrundade de med en festnatt på Café Opera.

Även den här gången var en fest planerad för bandets skull på Café Opera. Men huruvida rockstjärnorna skulle dyka upp eller inte, var sent i natt fortfarande oklart.

På måndagen spelade Rolling Stones i Düsseldorf. De flög direkt därifrån till Stockholm med sitt privatplan, som pryds av en Rolling Stone-logga.

Turnén fortsätter med holländska Arnhem på söndag.

ARTIKELN HANDLAR OM