Idol

PRESENTERAS AV

Nathalie Brydolf tvingas lämna ”Idol”

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Nathalie Brydolf sjöng duett med Benjamin Ingrosso – men det räckte ändå inte hela vägen.

Nikki Amini rasar över resultatet.

– Jag känner mig faktiskt väldigt upprörd. Nathalie har färdigheter och en bredd som saknas hos de fyra killarna som är kvar i tävlingen, säger hon till Nöjesbladet.

Nathalie Brydolf framförde låten ”Sugar” tillsammans med Benjamin Ingrosso – ett bejublat framträdande som hyllades av juryn – men trots stjärnhjälpen tog ”Idol”-resan slut i den åttonde fredagsfinalen för Nathalie.

Mitt i all besvikelse passade Nathalie på att skicka med en lyckönskning till den enda kvarvarande tjejen i tävlingen.

– Nu hoppas jag verkligen att Kadiatou vinner det här i Globen, säger hon i programmet ”Idol extra” med gråten i halsen.

För Nöjesbladet uttrycker hon sin besvikelse.

Hyllar Ingrosso

– Det känns väldigt tråkigt och oväntat. Jag tror att vi försvann lite i mängden. Det var jättemånga bra nummer i kväll. Det var ett helt otroligt lyft från förra veckan och tidigare veckor. Alla gjorde jättebra framträdanden i kväll.

I fredagens program efterfrågade Kishti Tomita lite mer ”skit under naglarna”. Nathalies kontrollbehov och perfektionistiska sida har ofta lyfts i ”Idol”. Men just nu är hon nöjd. Det finns inget som Nathalie hade velat göra annorlunda i sitt och Benjamin Ingrossos framträdande. Efteråt hyllar hon Melodifestivalvinnaren.

– Det var läskigt att ha honom som duettpartner, men även mäktigt. Han är en jättetrevlig och ödmjuk person, som är passionerad och tänker ungefär likadant som jag, säger hon och fortsätter:

– Det kändes så naturligt. Det är som att vi känner varandra och inte behöver säga så många ord.

Nikki Amini: ”Jag är upprörd”

Även juryn var förvånad över resultatet. Nikki Amini är till och med bestört – som tror att folk glömde bort att rösta på Nathalie.

– Jag känner mig faktiskt väldigt upprörd. Jag har aldrig känt såhär tidigare. Jag tycker det är väldigt fel att Nathalie åkte ut. Nathalie har färdigheter och en bredd som saknas hos de fyra killarna som är kvar i tävlingen. Samma bredd och kvaliteter som också Kadiatou har, men killarna är väldigt enkelspåriga, säger Nikki Amini.

Men för Nathalie fortsätter musikresan. Och kanske blir det ett samarbete med just Benjamin Ingrosso framöver.

– Absolut. Det skulle jag nog säga, säger Nathalie jakande.

Tidigare har Nadia Cameron, Ambér Flores, Vanja Engström, Matice Kamara, Ki Soe, Tua Selge och Maximilian Bergstrand fått lämna tävlingen.

Nu återstår bara fem deltagare och två fredagsfinaler i årets ”Idol”, innan det är dags för final i Globen den 7 december.

”Idol” sänds fredagar klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Kvällens duetter

FELIX SANDMAN & KADIATOU: Hurt Somebody – Noah Kahan, Julia Michaels

WIKTORIA & WILLIAM STRID: Stay With Me – Sam Smith, Mary j. Blige

BENJAMIN INGROSSO & NATHALIE: Sugar – Maroon 5

MARIETTE & WILLIAM SEGERDAHL: Shallow – Lady Gaga, Bradley Cooper 

HANNA FERM & BRAGI: Up Where We Belong – Joe Cocker, Jennifer Warnes 

ASTRID S & SEBASTIAN: I'll Be There – Jess Glynne

Publicerad:

LÄS VIDARE