Nöje

Höglund: Jag mår inte bra

NÖJE

Arbetsbördan blev för mycket för profilen

Elisabet Höglund jobbade mest av alla – och ville göra ett ambitiöst samhällsprogram.

Det ville inte TV 4.

Till slut var det hon mot alla andra i ”Förkväll”.

– De andra programledarna vill inte ha mig där, säger den folkkära tv-profilen.

Det stormar rejält kring Elisabet Höglund och TV4:s ”Förkväll”.

För tittarna kom det som en chock att den mycket populära tv-profilen i onsdags saknades i rutan. Men nu berättar Elisabet att det varit en tung period på TV4.

– Jag har jobbat väldigt hårt och gjort mycket mer än de andra. Jag har lagt ner mer tid på manus och gjort research själv.

Slutligen blev arbetsbördan för mycket.

– Jag blev trött och utarbetad. Till slut orkade jag inte mer, det måste få ett slut.

”Varit missnöjd”

Hon var också missnöjd med programmets innehåll och kände att hennes roll blev mindre och mindre.

– Det stämde inte överens med den typ av journalistik som jag ville göra. Det kom i konflikt med mina mål och ambitioner, säger hon.

Slutet kom ändå ofrivilligt. Efter att Elisabet offentligt vädrat sitt missnöje med programmet, kallades hon i tisdags till ett akut möte direkt efter sändning.

Exekutiva producenten Ebba Adielsson ville att hon skulle ta en time out för att diskutera hennes framtida roll i ”Förkväll”.

– Elisabet har under en lång period varit missnöjd och inte trivts med sitt jobb och formatet. Vi har fört en dialog kring detta och försökt tillmötesgå henne. När hon valde att prata om detta offentligt kände vi att vi var tvungna att agera, säger Ebba Adielsson.

Beslutet kom som en total överraskning.

– Jag blev så chockad av beskedet på mötet. Dessutom fick jag en skopa ovett över mig. Ena dagen är jag en förebild för andra kvinnor och dagen efter får jag sparken. Jag fick nypa mig själv i armen för att försäkra mig om att allt var sant, säger Elisabet.

”Haft olika värderingar”

Kollegorna Carin da Silva och Yvonne Ryding har pratat ut i Nöjesbladet och sagt att Elisabet ”inte är den lättaste att arbeta med”.

– De andra programledarna vill inte ha mig där. Jag tror aldrig att de velat det. Vi har haft för olika värderingar, kommenterar Elisabet.

All denna kontrovers har tärt hårt på 65-åringen.

– Mår bra gör jag definitivt inte. Jag mår dåligt av personangrepp. Jag står för mina åsikter, det har jag alltid gjort och kan inte vika mig nu. Jag ångrar ingenting.

”En ovärdig nivå”

Men det finns en annan sida av historien. En källa med insyn i ”Förkväll” berättar att Elisabet kört en soloshow:

– Hon kunde sitta i sminket som alla andra och sedan 20 sekunder innan sändning försvann hon och satte på eget smink och egna accessoarer. Till slut tröttnar man på att jobba med någon sådan.

Elisabet avfärdar dock detta som ”häpnadsväckande”, ”befängt” och ”träskmarksnivå”.

– Tills slut blir det bara personangrepp och en nivå som är ovärdig. Jag är tyvärr inte förvånad, säger hon.

Vad händer nu?

– Jag har inget jobb och vet inte hur det här slutar. Jag ska ringa produktionsbolaget. Jag önskar att vi kan skiljas som vänner.

ANNONS EXTERN LÄNK

BLACK FRIDAY: Massor av rea på populär elektronik. Robotdamssugare, hörlurar, TV. Passa på att köp innan de tar slut!

Webhallen

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje