Fullspäckad med perfekta pophits

avJenny Seth

Publicerad:
Uppdaterad:

Aphrodite

Foto: GETTY IMAGES / ALL OVER PRESS
kärleksgudinnan Kylies låtar är gjorda för att sprida kärlek på dansgolven.

POP I videon till nya singeln ”All the lovers” står Kylie Minogue på toppen av ett växande berg av avklädda, hånglande människor. Symboliken går inte att ta miste på. Den vita hästen som galopperar förbi och den flaxande duvan på slutet är inte heller där av en slump. Båda djuren är typiska attribut för Afrodite, den grekiska kärleksgudinnan som fått ge namn åt Kylies elfte album.

Och visst är det något överjordiskt med Australiens största popstjärna.

Evigt ung, evigt vacker och på något mystiskt sätt bara bättre med åren. Det sägs att hon föddes i Melbourne för 42 år sen, men det måste vara lögn.

Troligen klev Kylie bara upp ur havsvågornas skum på en snäcka för tusentals år sen för att sprida kärlek och dansgolvsvänlig pop.

Det senare är just vad ”Aphrodite” är späckad med. Under överinseende av Stuart Price, som tidigare hjälpt bland andra The Killers och Madonna, har ett gäng producenter och låtskrivare skapat perfekta Kylie-låtar. Calvin Harris, Swedish House Mafia-mannen Sebastian Ingrosso och Jake Shears från Scissor Sisters är några av dem som bidragit med krispigt, luftigt sound och cathy refränger.

Upptempolåtar som passar både i radio och på klubben (åtminstone i remixad form) är målet och det låter som man försökt upprepa succén med comebackalbumet ”Fever”. Plattan som 2001 kastade Kylie Minogue tillbaka upp på topplistorna efter många år utanför rampljuset.

Musiken kanske inte är den mest moderna och innovativa man hört och hon återuppfinner inte direkt sig själv. Men den välproducerade danspopen passar Kylie och hennes typiskt flörtiga viskröst (även när den blir något smurfig) som en vältränad rumpa i guldiga hotpants.

Med charm och helt utan ansträngning i en ljuvlig mix av Pet Shop Boys, St. Etienne, fransk filterhouse och Drömhus – exakt så vill man ju höra Kylie Minogue. Nästan samtliga spår på ”Aphrodite” är värdiga en popgudinna.

Publicerad: