Aftonbladets läsare delar ut nytt Guldbaggepris

avAndreas Hansson

NÖJE

Nu får filmåret extra glans.
För första gången utses Guldbaggens publikpris av Aftonbladets läsare.
– Det känns klockrent att Aftonbladet är med och lyfter fram svenska folkets favoritfilm där ingen jury får tycka till, säger Aftonbladets nöjeschef Ylva Niklasson.

Filmåret lider mot sitt slut och samtliga svenska filmer har haft premiär.

Då är det också dags att ladda för Guldbaggegalans prisregn över det gångna årets bidrag.

Nytt för i år är att biopublikens pris nu ersätts av Guldbaggens publikpris – som utses av er: Aftonbladets läsare med start i dag.

– Det känns klockrent att Aftonbladet är med och lyfter fram svenska folkets favoritfilm där ingen jury får tycka till. Aftonbladet är jätteglada att husera denna omröstning och hoppas alla våra filmintresserade läsare vill vara med och rösta fram det nya publikpriset, säger tidningens nöjeschef Ylva Niklasson.

”Spännande att följa”

Den vinnande långfilmen tillkännages på den direktsända galan som leds av Petra Mede i SVT den 22 januari och tilldelas en specialformgiven statyett.

– Guldbaggens publikpris belyser hela filmåret genom att inkludera alla nomineringsbara svenska långfilmer 2017. Aftonbladet når en stor läskrets som vi tror speglar publiken väl och det ska bli väldigt spännande att följa omröstningen, säger Anna Serner vd på Filminstitutet.

Experterna: Den borde vinna

Omröstningen hittas på guldbaggen.aftonbladet.se. På sajten kommer Aftonbladets filmexperter också presentera sina åsikter om vilken av årets filmer som bör vinna, med start av Karolina Fjellborg i dag.

Alla kan rösta en gång om dagen och har chansen att vinna ett vip-paket till galan, inklusive resa och hotell eller en All- in-One Soundbar från Samsung som är en av Guldbaggens huvudsponsorer.

Fotnot: Omröstningen för Guldbaggens publikpris hittar du här: guldbaggen.aftonbladet.se

ARTIKELN HANDLAR OM